Discussie over de oorlog in Oekraïne in de Stevenskerk

Van onze redactie
22 december 2023

Op 4 januari, van 14.30 – 16.00 uur, organiseren de Stevenskerk en Nijmegen4Ukraine een discussie over de Russische oorlog tegen Oekraïne.

Historici van de Radboud Universiteit en Kiev-Mohyla Universiteit en vertegenwoordigers van de Nederlandse en Oekraïense diplomatieke missies, zullen vanuit historisch perspectief reflecteren op de Russische oorlog in Oekraïne. Discussieer mee en stel uw vragen. 

Sprekers:  

  • Prof. dr. ir. Joris Voorhoeve, voorzitter Raad van Toezicht van Open Door Ukraine, Minister van Defensie (1994-1998), vicevoorzitter van de Adviesraad Internationale Vraagstukken.  
  • Prof. Wim van Meurs, Departementsvoorzitter - Departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid, Radboud Universiteit  
  • Prof. Olexiy Haran (online) afdeling Vergelijkende Politiek aan de Nationale Universiteit van Kyiv Mohyla Academie (UKMA), oprichter en directeur van de UKMA School for Policy Analysis  
  • Maria Zolkina (online), Hoofd regionale veiligheids- en conflictstudies bij de Ilko Kucheriv Democratic Initiatives Foundation (Oekraïne), Research Fellow aan de London School of Economics and Political Science  
  • Maria Shaidrova, Promovendus op het gebied van migratie, Universiteit van Tilburg, oprichter/voorzitter stichting OPORA  

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de discussie. Na afloop een pianorecital met Oekraïense liederen door de Nederlandse componist Frans Wentholt. 

Wilt u komen? Stuur een mail naar nijmegen4ukraine@gmail.com. Vanwege beperkte capaciteit wil de organisatie graag weten hoeveel mensen er komen (aanmelden is niet verplicht).  

-----------------------

Ontdek Oekraïne Festival 
Dit evenement maakt deel uit van het Ontdek Oekraïne Festival. Met een gevarieerd programma voor jong en oud wil de Stevenskerk de cultuur van Oekraïne dichterbij brengen. Samen met betrokken organisaties en vrijwilligers betuigen we zo onze steun in de strijd tegen de Russische agressie. Meer info: 
https://www.stevenskerk.nl/agenda/ontdek-oekraine-festival-volledige-programma  


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen