NEC eenvoudig naar achtste finale na 1-6 zege op G.V.V.V.

Tekst via NEC | Fotograaf: Broer van den Boom
21 december 2023

NEC heeft zich woensdagavond op overtuigende wijze geplaatst voor de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker. Op een volgepakt Sportpark Panhuis in Veenendaal had de ploeg van Rogier Meijer vanaf het eerste fluitsignaal geen kind aan G.V.V.V. Uiteindelijk stopte de teller op zes doelpunten voor NEC.

Meijer en zijn ploeg gaven de Tweededivisionist geen seconde de illusie dat er iets te halen viel woensdag. Rober González gaf daarvoor het startschot. De Spanjaard, die bij afwezigheid van Lasse Schöne (geblesseerd) en Mees Hoedemakers (geschorst) in de basis mocht starten, zou na een half uur ook de 0-3 binnentikken middels een rebound.

Uitlopen
Even daarvoor had aanvoerder Dirk Proper de 0-2 al gemaakt. Kort voor rust tilden Magnus Mattsson en Elayis Tavsan de stand naar 0-5. Mattsson passeerde zijn tegenstander en schoot vanaf een meter of twintig overtuigend raak, Tavsan nam een steekbal van Rober uitstekend met zich mee en passeerde de G.V.V.V.-goalie van dichtbij.

Na rust duurde het liefst een kwartier voordat er weer wat te juichen viel voor de driehonderd meegereisde N.E.C.-supporters. Koki Ogawa was het eindstation van een fraaie aanval, opgezet door Proper. Maar ook de 3.500 Veenendalers mochten een keer juichen: Byron Burgering krulde de bal vanaf net buiten het zestienmetergebied buiten bereik van doelman Robin Roefs in de verre kruising.

Achtste finale
Na de goal beet G.V.V.V. wat meer van zich af en kwam N.E.C. moeilijker tot kansen. De treffer van Burgering bleek dan ook het slotstuk van een regenachtige voetbalavond.

N.E.C. gaat in de koker! De achtste finales worden gespeeld in de derde week van januari, donderdagavond is de loting.

Scoreverloop

3. Rober 0-1
11. Proper 0-2
29. Rober 0-3
40. Tavsan 0-4
43. Mattsson 0-5
60. Koki 0-6
65. Burgering 1-6

Opstelling N.E.C.: Roefs; Van Rooij (88. Arts), Ross, Verdonk, Van Wermeskerken; Rober (46. Olden Larsen), Proper, Mattsson; Tavsan (88. Can Sönmez), Koki (78. Hansen), Sano.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen