NEC morgen tegen landskampioen Ajax

Van onze redactie
9 november 2013

NEC wacht morgen een zware klus als landskampioen Ajax op bezoek komt in het Goffertstadion. De ploeg gaat tegen de Amsterdammers op zoek naar uitbreiding van de ongeslagen reeks wedstrijden. Trainer Anton Janssen kijkt het duel met vertrouwen tegemoet, zeker nu de ziekenboeg leeg begint te stromen.

"Het vertrouwen in de groep is sinds Heracles-uit steeds groter geworden. Daarna volgde de winst op Heerenveen, we bekerden verder tegen Eindhoven en knap gelijkspel bij Twente. Die positieve reeks is geen toeval meer. De ploeg gaat steeds beter spelen, waarbij de vastigheid in de opstelling ook een rol speelt. Spelers raken op elkaar ingespeeld en weten in het veld wat ze aan elkaar hebben. Dat groeit nog steeds en daarom denk ik dat we van iedere tegenstander kunnen winnen, ook van Ajax."

Dezelfde elf


Janssen start tegen Ajax met dezelfde elf als tegen FC Twente. "Het is duidelijk dat we steeds verder komen met deze groep. Dat we met dezelfde opstelling kunnen spelen helpt daarbij, maar er kloppen ook steeds meer jongens nadrukkelijk op de deur. Alireza Jahanbakhsh, Christoph Hemlein, Pavel ÄŒmovš, Navarone Foor, Tobias Haitz: allemaal spelers die zich laten gelden op trainingen en wedstrijden met Jong N.E.C. en daarmee ook tegen een basisplaats aanschurken. Er zullen daardoor ook spelers buiten de boot vallen, maar iedereen accepteert zijn rol zoals die is. Daarmee valt of staat een groep en dat gaat echt geweldig op dit moment."

Een volwassen groep


Ondanks een paar goede resultaten op een rij, staat N.E.C. voorlopig nog steeds op de laatste plek. In de groep is daar volgens Janssen weinig van te merken. "De laatste weken is er flinke vooruitgang te zien. Er is meer vertrouwen. Minder gespannen situaties, geen kleine akkefietjes, meer begrip voor elkaar. De problemen die er dan toch zijn, worden ook prima opgelost. Dat toont de volwassenheid van deze groep."

Ajax

Ajax kwam woensdag nog in actie in de Champions League. In de Arena werd Celtic met 1-0 verslagen. Dat de Amsterdammers daardoor een paar dagen minder rust hebben, is voor Janssen geen issue. "Misschien dat ze wat vermoeider naar Nijmegen komen, maar aan de andere kant geeft een zege op Celtic wel weer meer vertrouwen. Ik verwacht geen verrassingen bij Ajax. Er is woensdag voor een duidelijke speelwijze gekozen en daar zal de ploeg, op een paar kleine wijzigingen misschien na, waarschijnlijk aan vasthouden."

Net dat extra zetje

Na de wedstrijd tegen Heerenveen waren zowel de spelers als de technische staf vol lof over de sfeer in het stadion. "Ik hoop dat we het publiek zondag weer echt meekrijgen. Als het zo leeft in het stadion, geeft dat een flinke boost aan het vertrouwen. Voor de tegenstander is het juist vervelend als onze supporters zo tekeer gaan. Het publiek kan ons in dit soort wedstrijden echt dat extra zetje in de rug geven."

Blessures

Afwezig door blessures zijn Samuel Štefánik en Daan Disveld.


Dit bericht delen:

Advertenties