Wereldrecord onderwatertraining voor 3FM Serious Request

Van onze redactie | Fotograaf: Roland Hendriks
20 december 2023

Nijmeegse duikvereniging De Kaaiman roept duikers van Nederland op om a.s. vrijdag 22 december mee te doen aan een Wereldrecordpoging persluchttraining.

Deze actie vindt plaats in het kader van "3FM/Serious Request -Het glazen huis-" dat deze keer in Nijmegen staat en waarmee geld wordt ingezameld voor de stichting ALS Nederland.

Onlangs heeft een van de leden van de vereniging (Duikteam de Kaaiman) Leon van Iersel de diagnose ALS gekregen. Leon is een van de vooraanstaande trainers van deze vereniging en dus sloeg dit nieuws binnen de vereniging in als donderslag bij heldere hemel (aldus een woordvoerder). Leon staat bekend als een van de meest creatieve trainers en toen duidelijk werd dat het Glazen huis naar Nijmegen zou komen in combinatie met Stichting ALS als goede doel, was het voor de vereniging duidelijk om hiermee aan de slag te gaan.

Leon staat binnen de vereniging bekend om zijn uiterst creatieve manier van training geven en het is zijn wens om nog een keer groots uit te pakken en om zijn passie met zoveel mogelijk duikers te delen.

Video: Leon op npostart:

Het doel van de actie is om met zoveel mogelijk perslucht duikers (min. 1* of Open Water met eigen persluchtapparatuur) tegelijk te water te gaan. De omtrek van het zwembad is 140 meter en met 2 duikers per meter zouden er in theorie 240 personen tegelijk het water in kunnen springen. Dit zou dan gelijk een officieus wereldrecord betekenen.

Duikteam De kaaiman daagt jou uit, daag jij jouw duikbuddy, jouw bestuur óf jouw vereniging/duikschool ook uit om mee te doen!?
Inschrijven voor deze actie: Kaaiman 3FM Serious Request
Deelname kost €10,- (minimale donatie voor stichting ALS Nederland/3FM Serious Request) en kan alleen na aanmelding. (Minimum leeftijd 14 jaar)

Steun deze recordpoging

Kijken mag ook!
Toeschouwers zijn eveneens welkom maar (vol=vol) en zij kunnen zich ook aanmelden via de link. Buiten bij de deur (ontvangst) staat een donatie duikfles waar je terecht kunt met contant geld maar je kunt ook ter plaatse digitaal doneren middels een QR-code.
Na afloop van de training nodigt het bestuur van Duikteam De Kaaiman alle deelnemers en toeschouwers uit op het clubhuis aan de Dennenstraat voor een hapje en een drankje waarbij de opbrengst van de actie bekend wordt gemaakt.

Socials:
Instagram post 3FM Serious Request actie
Facebook post 3FM Serious Request actie

Links:
3FM Kom in actie
3FM Serious Request

Socials:

Instagrampost 3FM Serious Request actie
Facebookpost 3FM Serious Request actie


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen