Gemeente Nijmegen biedt cadeaukaart aan om zelf te isoleren

Van onze redactie
19 december 2023

Ben je een beetje handig? Dan kun je als Nijmeegse woningeigenaar zelf thuis aan de slag met isoleren, met een steuntje in de rug. De gemeente Nijmegen helpt woningeigenaren op weg met informatie, isolatieadvies en cadeaukaarten. Met deze kaart kunnen isolatiematerialen gekocht worden waarmee inwoners zelf hun huis kunnen isoleren. Het college van burgemeester en wethouders wil zo weer een stap zetten in het duurzamer maken van de stad.

Wethouder warmte en energie, Tobias van Elferen benadrukt het belang van de regeling: "Veel mensen willen zelf hun woning verduurzamen. Met de doe-het-zelf actie maken we het laagdrempelig om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Het past perfect in de bredere aanpak waarbij we inwoners helpen energie te besparen.”

De gemeente biedt een totaalpakket aan met daarin informatie, advies, doe-het-zelf coaching en een cadeaukaart van €1500,- voor natuurlijk isolatiemateriaal (biobased) of €1000,- voor regulier isolatiemateriaal. Met een jaarlijks totaalbudget van €300.000,- tot en met 2025 wil de gemeente Nijmegen 200-250 woningeigenaren ondersteunen. Begin 2024 start de gemeente stadsdeel voor stadsdeel met een campagne om de cadeaukaart onder de aandacht te brengen bij de inwoners. Meedoen kan via nijmegen.nl/doehetlekkerzelf

Doe-het-zelvers zijn hard nodig
Bouw- en klusbedrijven hebben onvoldoende capaciteit om alle noodzakelijke isolatiehandelingen uit te voeren, waardoor het belangrijk is om de kracht van doe-het-zelvers te benutten.

Nijmegen aan de slag met energie besparen
De doe-het-zelf subsidie is een onderdeel van de bredere aanpak om energie te besparen. Inwoners kunnen gratis hulp krijgen van energiefixers, energiecoaches en nu dus ook advies en begeleiding van doe-het-zelf isolatiecoaches.

Energiefixers gaan aan slag gaan bij mensen thuis met kleine bespaarklusjes en hebben al meer dan 6000 Nijmeegse huishoudens bezocht. Ze installeren bijvoorbeeld radiatorfolie, tochtstrips of stellen de centrale verwarming (cv) slimmer in. De energiecoaches geven handige (gedrags)tips om eenvoudig energie te besparen. Woningeigenaren die zelf aan de slag willen met grote isolatiemaatregelen, kunnen vanaf nu meedoen met de nieuwe doe-het-zelf actie.

Voor meer informatie over acties en subsidies, is er het Energieloket Nijmegen. Kijk daarvoor op nijmegen.nl/energieloket. Komt u er niet uit? Dan is advies op maat beschikbaar van het energieloket in de buurt. Maak daarvoor een afspraak via nijmegen.nl/adviesgesprek.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen