Doneer je statiegeldflessen en blikjes aan 3FM Serious Request

Van onze redactie
17 december 2023

Heb jij nog lege plastic statiegeldflessen, -flesjes  en -blikjes liggen? En wil je 3FM helpen om geld in te zamelen?

3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland. In de week voor kerst betreden 3FM-dj's Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Hier zamelen zij samen met heel Nederland geld in. Dag en nacht.
 
Verdubbelaar!
Van zondag 17 t/m zondag 24 december kun je jouw lege plastic statiegeldflessen, -flesjes en -blikjes doneren bij het Glazen Huis. Kleine flesjes en blikjes leveren 15 cent statiegeld op, en grote flessen 25 cent. Statiegeld Nederland verdubbelt het bedrag en doneert het aan 3FM Serious Request.
 
Doneren in 4 stappen

  1. Start met verzamelen! Misschien hebben je vrienden of buren ook statiegeldverpakkingen die ze aan jou willen geven?
  2. Verzamel je lege plastic statiegeldflessen, -flesjes en -blikjes in een tas of vuilniszak. Zorg wel dat je blikjes eerst goed leegschudt en niet te gedeukt zijn.
  3. Kom van 17 tm 24 december naar de statiegeld-stand. Die staat op de Augustijnestraat 44 in Nijmegen.
  4. Geef jouw flessen en blikjes af bij de statiegeld-stand. Jouw opbrengst wordt verdubbeld en gedoneerd aan 3FM Serious Request.

Inzameltips?
Heb jij nog een goede tip om zoveel mogelijk flessen en blikjes in te zamelen? Of een leuk verhaal over het inzamelen van statiegeldflessen en -blikjes? Stuur deze naar ons Instagram-account @StatiegeldNederland!

Over Stichting ALS Nederland
Het doel van Stichting ALS Nederland is het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, genezing en behandeling van ALS. Daarnaast financiert de stichting ook hulpmiddelen zoals een spraakcomputer, rolstoelbus of een opklapbare elektrische rolstoel. De juist hulpmiddelen geven mensen met ALS en hun naasten bewegingsvrijheid om het leven te vieren. Om zoveel mogelijk geld op te halen voor het noodzakelijke onderzoek en de ondersteuning van patiënten komt 3FM Serious Request dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen