Valkhof Museum ook open in de weekenden

Van onze redactie | Fotograaf: Flip Franssen
14 december 2023

Extra veel activiteiten in de kerstvakantie

Vanaf 23 december is de pop-up-locatie van het Valkhof Museum ook open op zaterdagen en zondagen. Het museum aan Keizer Karelplein 33 is vanaf dan weer als vanouds van dinsdag tot en met zondag te bezoeken. Dit viert het museum met een uitgebreid activiteitenprogramma in de kerstvakantie.

Groen licht voor 6 dagen per week open
Het Valkhof Museum verbouwt. Tot en met 2025 huist het museum in een pop-up-locatie aan het Keizer Karelplein, in het voormalige ABN AMRO-gebouw. Om ook in de weekenden open te kunnen zijn moesten er aanvullende afspraken gemaakt worden (o.a met betrekking tot beveiliging). Het is nu gelukt om dit te realiseren. Met de verruiming van de openingstijden kan het museum aan een breder publiek een gastvrij welkom bieden.

Programma in de kerstvakantie
Het museum viert de ruimere openingsdagen met een extra uitgebreid activiteitenprogramma in de kerstvakantie, waarvoor je nu je tickets kunt boeken. Het hele museum aan het Keizer Karelplein staat op dit moment in het teken van zwarte gaten met de tentoonstelling Into the Black Hole. Valkhof Museum organiseert rondleidingen door de tentoonstelling. En ook de Winkel van tijd is weer open for business. Hierin leren jonge museumbezoekers over het verloop van tijd. Kinderen verdienen credits tijdens hun bezoek en kunnen hiermee echt iets kopen in de winkel. Voor kunstenaars in spe organiseert het museum de workshop Knutsel je eigen droomplaneet, zwarte gat of maan.

Daarnaast is Valkhof Museum partner in het Limes Festival. Van 26 december tot en met 9 januari organiseert het museum Romeinse activiteiten op locatie in Museumpark Orientalis, even buiten Nijmegen. In de interactieve Romeinenwerkplaats ontdek je het leven in een Romeinse stad en een Romeins legerkamp. Kinderen maken kennis met het beroep van archeoloog op een nagebootste Romeinse opgravingssite bij de workshop Archeoloog in de dop. En Museumpark Orientalis organiseert bij deze activiteiten een Romeinse markt, waar je authentieke Romeinse producten koopt. Wie aan het einde van de middag komt, kan direct ook genieten van de feestelijke lichtroute Feest van Licht, van Museumpark Orientalis.

Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken met je museumticket. Vooraf boeken is wel vereist (behalve voor de Winkel van tijd). Reserveer je plaats op www.valkhofmuseum.nl. De reserveerlink vind je bij de activiteit van jouw keuze.

Omdat het museum op de huidige locatie een beperkte capaciteit heeft, werkt het in de kerstvakantie met tijdsloten. Verzekerd zijn van toegang tot het museum op de door jou gewenste tijd? Boek dan ook je entreebewijs vooraf. 

In verband met de feestdagen is Valkhof Museum in de kerstvakantie gesloten op 25 december en 1 januari. Op 26 december is het museum geopend.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen