Nieuwe route voor doorgaand fietsverkeer Waalsprong

Van onze redactie
14 december 2023

Fietsers in de Waalsprong kunnen nu gebruikmaken van een nieuwe route: het Geeltje. Deze loopt via de singels langs de nieuwe wijk Hof van Holland, en door de wijk Woenderskamp.

Waar fietsverkeer in noord-zuid-richting (en omgekeerd) nu vooral langs de Griftdijk en over fietsbrug Het Groentje rijdt, is er straks een alternatief voor die route. Dat heeft te maken met bouwwerkzaamheden die begin 2024 beginnen rond de fietsbrug. Daar komen woningen en kantoren.
De gemeente: "De werkzaamheden zorgen ervoor dat we het fietspad ten zuiden van Het Groentje moeten verleggen. De brug blijft bereikbaar, maar de aanrijroute zal de komende jaren niet zo comfortabel zijn als nu. De nieuwe helling die de opgang tot de brug vormt, is steiler dan normaal, en er komt een scherpe bocht in de route."

"Daarom wijzen we fietsers op een alternatieve route, die we ‘Het Geeltje’ hebben genoemd. Die is comfortabeler, minstens zo mooi, en bijna net zo snel als de huidige route. De route zal aangegeven worden met borden. Die staan half december op hun plaats. We verwachten dat de bouwwerkzaamheden rond de fietsburg 2 tot 3 jaar zullen duren."


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen