Avond vol hoogtepunten: Numaga Kerstcafé

Van onze redactie
13 december 2023

Numaga Kerstcafé: vraagmaarraakshow en inzameling Serious Request

Numaga, de historische vereniging van Nijmegen en omgeving, organiseert op vrijdag 22 december een bijzonder kerstevenement in het Badhuis aan de Daalseweg in Nijmegen!

Alles, maar dan ook echt alles wat je zou willen weten over de geschiedenis van Nijmegen, kan die avond aan de orde komen. Tijdens de Grote Kerst Vraagmaarraak Show komen de antwoorden van een panel met deskundigen.

Tweede hoogtepunt: conservator Yvette Driever van het Valkhofmuseum houdt een korte lezing over een wel heel bijzonder kerststuk dat in het bezit is van het museum.

De derde: stadsdichter Heidi Koren houdt een voordracht, Ze schrijft speciaal voor Numaga een kerstgedicht.

Kent u Collin Hoeve al? Deze Nijmeegse zanger is sinds 2014 de snelste singersongwriter van Nederland en sloot ook al een seizoen lang de talkshow Humberto muzikaal af. Op 22 december brengt hij niet alleen enkele nummers die passen bij de tijd van het jaar. Hij componeert ter plekke ook een lied. 

De avond is daarnaast bedoeld om geld bijeen te brengen voor Serious Request, dat dit jaar geld inzamelt voor onderzoek naar de ziekte ALS. Daarom biedt de vereniging aan alle bezoekers weliswaar twee gratis consumpties aan (entree is voor niet-leden van Numaga 5 euro, voor leden gratis), maar ze verwacht van de bezoekers toch dat ze de portemonnee meenemen. Ter plekke zijn namelijk bijzondere, unieke kerstballen en kerstmutsen (let wel Numaga kerstballen en Numaga kerstmutsen!) te koop. De opbrengst gaat naar Serious Request.

De presentatie van de avond, waarop ook nog enkele verrassingen zullen zijn, is in handen van de kerstman. Het Badhuis is die vrijdag de 22e open vanaf 19.30 uur, het kerstcafé begint om 20.00 uur.

Wie vragen heeft over de historie van Nijmegen, wordt gevraagd die vooraf in te sturen per mail aan eric.reijnen@gmail.com. Ook deskundigen moeten zich voorbereiden ...)


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen