Vier de kerstvakantie in 'Kidsproof' museum De Bastei

Van onze redactie
12 december 2023

 In de kerstvakantie staat museum De Bastei bol van de vakantieactiviteiten! De Bastei is bovendien opnieuw Kidsproof beoordeeld door de Museuminspecteurs van Museumkids. Dus kom naar museum De Bastei en vier de kerstvakantie!

Bezoek tijdens de kerstvakantie de expositie ‘De Waal Over’. In deze tijdelijke tentoonstelling ontdek je de oversteekgeschiedenis van Nijmegen, van boomstamkano’s tot schipbruggen. Ervaar de stroming, ontdek hoe een gierpont werkt en onderzoek de werking van de iconische bruggen van Nijmegen. In het Atelier van het museum kun je ook zelf aan de slag met bootje vouwen en bruggen bouwen. Blijft jouw brug stevig staan?

In het kader van het Limes Festival en de Nijmeegse Winterweken hebben we daarnaast allerlei Romeinse winteractiviteiten, zoals een mysterieus Mithrasritueel en nog veel meer…

Op zoek naar de Romeinen | 27 december
Een wandeling langs de Romeinse hoogtepunten van Nijmegen en De Bastei. Vanaf 15 jaar.

Romeinse legionair training | 28 december & 2 januari
Ben jij geschikt voor het Romeinse legioen? Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Mithrasritueel | 5 januari
Beleef het geheime inwijdingsritueel van de mysteriegodsdienst: de Mithrascultus. Vanaf 12 jaar.

Dierenverhalen | 5 & 6 januari
Verhalenverteller Paul Groos vertelt mooie en verrassende dierenverhalen. Vanaf 4 jaar.

Voor meer informatie en het actuele programma, kijk op www.debastei.nl/agenda.

Museumcafé
Warm jezelf na je museumbezoek lekker op in het museumcafé, met een kop soep, warme chocolademelk of een portie poffertjes! En geniet van het prachtige uitzicht over de rivier.

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, ingang via het entreegebouw aan de Lange Baan 4, telefoon 024 - 3297070. De entree bedraagt € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen. De Bastei is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.debastei.nl.

 


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024