Limes Festival 2023/2024 - Avé! Welkom bij de Romeinen!

Van onze redactie | Fotografie: Flip Franssen
12 december 2023

Wil je weten hoe het is om een Romein te zijn in en om Nijmegen? En wat de Romeinen aantrok om hier tweeduizend jaar geleden een grote stad te stichten? Hoe ze hier leefden en werkten, vochten en veroverden?

Kom dan in de kerstvakantie naar het Limes Festival en ontdek de Romein in jezelf! Shop op de kerstmarkt in het mysterieus verlichte Orientalis, beleef een Mithrasritueel bij De Bastei, wandel langs het Romeinse aquaduct, bezoek de tempel in Elst en de bijzondere tentoonstellingen en lezingen in Nijmegen en omgeving.

Dit jaar gaat het Limes Festival (spreek je uit als Liemès) op bezoek bij de Nijmeegse Winterweken. (programma - pdf). Wist je dat sommige kersttradities uit de Romeinse tijd stammen? Twee weken lang staan de oudste stad van Nederland en haar partners in het teken van onze rijke Romeinse geschiedenis met activiteiten, workshops, lezingen en historische wandelingen langs de plekken waar dit verleden nog zichtbaar is.

Daarbij staat de Limes centraal: de oude grens van het Romeinse Rijk. Deze staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In samenwerking met 8 locaties in Nijmegen, Elst, Wijchen en Berg en Dal is er een rijkgevuld programma van workshops, lezingen en wandelingen gemaakt.

Het Limes Festival duurt van 26 december tot en met 6 januari.

Wie doen er mee?
Museumpark Orientalis samen met Valkhof Museum, De Bastei, gemeente Nijmegen, Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, ACBN, Radboud Universiteit, Het Gilde, Museum Kasteel Wijchen, Tempel Kerk Museum Elst, NYMAtours, gemeente Berg en Dal. En ook de Winterweken hebben Romeinse trekjes: zo kun je voor een Romeins verhaal naar de bibliotheek Mariënburg, Romeinse kunstwerken maak je in Muzieum en met nieuwjaar is er een Romeins badhuis op de Grote Markt. En op zaterdag 23 december wachten Romeinse soldaten je op in de binnenstad!

Kijk voor het volledige programma op IntoNijmegen.com/limes. Old city, young vibe!


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen