Politie zoekt verdachten van steekincident met dodelijke afloop

Van onze redactie
11 december 2023

Naar aanleiding van een steekincident aan de Couwenbergstraat gisteravond zoekt de recherche twee mannen en een vrouw.

Rond 19.15 uur kreeg de politie meerdere meldingen van een vechtpartij aan de Couwenbergstraat. Drie mannen liepen over de Couwenbergstraat ter hoogte van de Lidl en kwamen in conflict met een man en een vrouw in een kleine, donkere auto. Even na het ontstaan van de vechtpartij kwam er nog een man aan, die zich bij de man en de vrouw voegde. Er werden over en weer klappen uitgedeeld.

De ruzie verplaatste zich over straat, onder het oog van verschillende getuigen en eindigde met het steekincident, waarbij twee mannen gestoken werden. Een 61-jarige man uit Oosterbeek raakte gewond. Een 38-jarige Arnhemmer overleed aan zijn verwondingen. De derde man, een 34-jarige uit onbekende woonplaats, kwam met de schrik vrij. Na het steekincident vluchtten de man en de vrouw en de man die zich later bij hen voegde, in de kleine donkere auto in de richting van de Blankenborgstraat. Ze reden vermoedelijk in een Volkswagen.

Omdat er over en weer mishandelingen zijn gepleegd, werden maandag de 61-jarige man, nadat hij ontslagen was uit het ziekenhuis, en een 34-jarige man aangehouden. Zij waren samen met de 38-jarige man en worden niet verdacht van het steken, maar betrokkenheid bij de vechtpartij.

Gezochte personen

Zondagavond is een zogenoemd Team Grootschalig Opsporing (TGO) geformeerd dat zich richt op het reconstrueren van de gebeurtenissen zondagavond. Het rechercheteam is op zoek naar de twee mannen en de vrouw die bij de vechtpartij betrokken waren en die gezamenlijk in een kleine donkere auto zijn gevlucht. Het gaat om:

Man 1

 • Donkere huidskleur
 • Fors postuur
 • Sprak mogelijk Papiaments
 • Hij droeg een jas, een donkere trui en een lichtblauwe spijkerbroek

Man 2

 • Sportief postuur
 • Hij droeg een blauwe, korte broek en een wit shirt. De man was sportief gekleed en vooral zijn korte broek was opvallend gezien de tijd van het jaar. Mogelijk was hij in de omgeving aan het sporten.

Vrouw

 • Tenger postuur
 • Halflange jas met capuchon met bontkraag

Ze reden in een kleine, donkere auto, vermoedelijk een Volkswagen.

Vragen aan u

Om duidelijk te krijgen wat er zich precies heeft afgespeeld aan de Couwenbergstraat wil het onderzoeksteam antwoord op onderstaande vragen. Wellicht heeft u iets gezien of gehoord of heeft u camerabeelden. Neem dan contact op met de politie. Zie onderaan de pagina hoe u dat kan doen.

 • Heeft u (een van) de beschreven gezochte personen gezien, of weet u wie de politie zoekt?
 • Man 2 was mogelijk in de omgeving aan het sporten. Misschien was u met hem aan het sporten of weet u wie deze man kan zijn.
 • Mogelijk heeft u de kleine, donkere (vermoedelijk) Volkswagen gezien. Alle informatie met betrekking tot kenteken en inzittenden horen we graag. Ook als u heeft gezien waar de auto heen is gereden na het incident, vraagt de politie u om contact op te nemen.
 • Er zijn veel mensen getuige geweest van de vechtpartij en het conflict is gefilmd. Heeft u gefilmd, of de beelden ontvangen via social media? Dan ziet de politie die beelden graag. Beelden uploaden kan via het tipformulier op deze pagina. 
 • Woont of reed u in de omgeving van de Couwenbergstraat en beschikt u over camera- of dashcambeelden? Dan vraagt de politie u om de beelden goed te bekijken tussen 19.10 en 19.20 uur. Mogelijk is er iets te zien wat te maken heeft met dit incident of zijn de gezochte personen er op te zien. Neem in dat geval contact met de politie op, of upload de beelden via het tipformulier op deze pagina.

Informatie of beeldmateriaal doorgeven

Als u informatie of camerabeelden heeft, laat het dan zo snel mogelijk weten. Ook als u twijfelt of uw informatie bijdraagt, vraagt de politie u om het door te geven. Alle informatie, hoe onbelangrijk het misschien ook lijkt, kan belangrijk zijn in het onderzoek.

 • Deel informatie of beeldmateriaal via dit tipformulier
 • Telefonisch informatie doorgeven kan via 0800 - 6070. Vermeld dan zaaknummer 2023569105
 • Liever anoniem informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. U hoeft geen gegevens achter te laten en uw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar u te herleiden is.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen