De beeldende kunst in Nijmegen in december en januari

Van onze redactie
11 december 2023

Deze én nog meer kunst vindt u hier: www.beeldendekunstnijmegen.nl

-----------

25 nov t/m 17 dec | LangeHezel46 | Workz of Wonder
Bij LangeHezel46 is het werk van beeldend kunstenaar Ellen Valk te bezichtigen. Ellen gebruikt verschillende technieken en materialen. Ze zoekt naar heldere keuzes met losse penseelstreken, zonder al te veel te plannen, voortdurend op zoek naar spanning.

lees verder

----------

23 nov t/m 23 dec | Expo Bart | Gut Feeling
Bij Expo Bart borrelt er iets. Een brouwsel van kunst, smaak, wetenschap en evolutie, gemaakt door een onwaarschijnlijk duo: Domas van Wijk en Milo Gil. Domas werkt als beeldend kunstenaar. Milo zit in de wereld van koffie en fermentatie. Ze werken in andere domeinen, maar tijdens hun samenwerking ontdekten ze dat hun onderbuikgevoel klopt: dat er veel overlap zit in hun werkvelden en fascinaties.

lees verder

----------

8 dec t/m 10 feb 2024 | Kunstmagazijn | Winterlicht
Kunstenaar Rob Voerman strijkt neer in Kunstmagazijn. In de expositieruimte brengt hij verschillende werken samen: grafische werken, fotografie en sculptuur. 

Rob Voerman is een geëngageerd kunstenaar. Middels zijn projectmatige manier van (samen)werken brengt hij wantoestanden aan het licht die voortkomen uit scheve machtsverhoudingen. Hiervoor reist hij letterlijk de hele planeet over. Niet zijn atelier is de wereld, maar de wereld zijn atelier.

lees verder

----------

Zaterdag 16 december: Lezing door Marie José Eijkemans
11:00 – 12:00 uur. Locatie: Lange Hezelstraat 46. Kosten €7,50 incl. koffie/thee
Zaterdag 16 december organiseert galerie LangeHezel46 een lezing door Marie José Eijkemans, voormalig hoofd educatie van museum De Pont in Tilburg.
'Als je kunst van nu verbindt met kunst van toen, dan verbreed je je kijk en daarmee je vocabulaire over hedendaagse kunst. Het is net als bij een wijnproeverij. Als je meer smaken leert benoemen, kun je de wijn beter waarderen' aldus Marie José.
 
----------

Donderdag 21 december: Kefir kerstborrel
Vanaf 16:00. Gratis toegang. Locatie: Expo Bart, Waalplein 6

Op 21 december nodigen we je uit voor een Kefir Kerstborrel bij Expo Bart! Proef de huisgemaakte kefir, die de afgelopen weken gemaakt is tijdens het kunstproject “Gut Feeling”. Als kerstkado krijg je een kefircultuur mee naar huis. Zodat je in de kerstvakantie aan de slag kan met het maken van je eigen kefir. Je bent welkom vanaf 16:00 uur.

lees verder

----------

Zondag 7 januari: Lezing door Rob Voerman & Nieuwjaarsborrel
14:30 – 18:00 uur. Gratis toegang. Locatie: Kanunnik Mijllinckstraat 1

Op zondag 7 januari nodigt Kunstmagazijn je uit voor een lezing van Rob Voerman, gevolgd door een borrel. Hij vertelt over zijn werk dat merendeels buiten zijn atelier plaatsvindt over de hele wereld. Hij neemt je mee en laat zijn werkwijze zien. 


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024