Limesfestival in het Huis: lezingen en een wijnproeverij

Van onze redactie
10 december 2023

Het Huis van de Nijmeegse geschiedenis houdt op 4 en 5 januari twee lezingen in het kader van het Limes Festival dat in Nijmegen wordt gehouden. De lezingen worden gehouden in de Mariënburgkapel, Mariënburg 26 in Nijmegen. De toegang bedraagt vijf euro per persoon. Huisvrienden kunnen de lezingen gratis bijwonen. De locatie is rolstoeltoegankelijk.

Romeinse bodemschatten Kops Plateau
Op vrijdag 5 januari van 15.45 tot 18.00 uur geeft dr. Harry van Enckevort als senior archeoloog een lezing over de werktuigen die in de jaren 80 en 90 op het Kops Plateau zijn gevonden. Deze artefacten zijn van Romeinse soldaten die hier waren gestationeerd, van 12 voor Christus tot 70 na Christus. Van Enckevort reikt zijn rapport na afloop uit aan dr. Saskia Stevens. Zij is projectleider van Constructing the Limes. Aanmelden kan via onze website, kijk bij de Agenda.

Limesfestival in het Huis: Onthulling van Romeinse bodemschatten uit Nijmeegse bodem - Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Lezing en wijnproeverij 
Op donderdag 4 januari van 19.15 tot 22.30 uur geeft drs. Ron Milder geeft een interactieve lezing > Hij daagt de bezoekers geestelijk uit mee te denken over de Latijnse taal en Romeinse mythologie. Daarna kun je wijn proeven van wijnboerderij Holdeurn. Sjacco Jaspers heeft namelijk op basis van een authentiek Romeins recept, een speciale wijn gemaakt. Ontdek, leer en proef de Romeinse cultuur!

Aanmelden (beperkte plek) kan via de website, kijk bij de Agenda.

Limesfestival in het Huis: Romeinse taal, mythologie en wijn - Huis van de Nijmeegse Geschiedenis


Dit bericht delen:

Advertenties