Zaterdag 16 december opening Nijmeegse Winterweken met Winter Wonder Parade!

Van onze redactie | Archieffoto’s Jan Willem de Venster
10 december 2023

Op zaterdag 16 december vertrekt om 16.30 uur vanuit de Lindenberg De Winter Wonder Parade en ongeveer om 17.15 uur eindigt die op Plein 1944.

De route gaat via de Burchtstraat, Marikenstraat, Koningsplein, Broerstraat, Burchtstraat, Grote Markt, Augustijnenstraat naar Plein 1944. Daar openen wethouder John Brom en Erik van Zanten (bestuursvoorzitter van Huis voor de Binnenstad) officieel de Nijmeegse Winterweken. De lichtjes in de tien meter hoge kerstboom zullen dan feestelijk gaan branden!

Van 16 december t/m 7 januari is er dan van alles te beleven! Nijmegen is o.a. nog mooier door acht grootste indrukwekkende lichtsculpturen. Zo is er de reusachtige doorloopkerstboom op Plein ’44, druk je op de knop om Rudolf zijn rode neus te laten stralen op de Ganzenheuvel. Er is een prachtig hert te bewonderen in het Kronenburgerpark. Langs het water richting de Waalbrug brengt je bij Romeinse strijdwagen vlakbij de Veerpoortrappen en de prachtige doorloopster staat bij de ingang van het Valkhofpark. Ook kan je plaats nemen in de Arrenslee bij ’t Hoogstraatje op het Kelfkensbos. Achter de Mariënburgkapel op het Mariënburgplein vind je de Nijmeegse ‘N’ en als laatste staat op het Faberplein de enorme verlichtte Keizer Karel.

Maar er is nog veel meer te beleven in de binnenstad tijdens de Nijmeegse Winterweken 2023. Zo is er staattheater, zijn er bierproeverijen en prachtige optredens van koren. Op 16, 23 en 30 december en 6 januari beleef je Nijmegen op haar mooist en kom je entertainment tegen langs de route zowel binnen als buiten. Tevens wordt in samenwerking met het Amalia Kinderziekenhuis een lichtjesoptocht georganiseerd op woensdagavond 27 december. Eveneens is er de Winterwensboom voor iedereen die een prachtige wens heeft voor een ander: kom deze hangen in de maar liefst acht meter hoge WinterWensboom in de Stevenskerk of lever jouw wens in op een van de andere Nijmeegse Winterweken locaties. Op 7 januari worden de winnaars bekend gemaakt. 

Kortom, deze prachtige Nijmeegse Winterweken moet je echt gaan meemaken! Bekijk hier het volledige programma:
https://www.intonijmegen.com/agenda/jaarlijkse-evenementen/winterwekennijmegen


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen