NEC boekt tweede uitoverwinning op rij bij PEC Zwolle

Verslag via website NEC | Foto: Broer van den Boom
9 december 2023

NEC heeft uitstekende zaken gedaan door met 1-3 te winnen op bezoek bij PEC Zwolle. De Nijmegenaren overtuigden vanaf het eerste fluitsignaal, regen de kansen aaneen en maakten het nog onnodig spannend door een kwartier voor tijd een tegendoelpunt te incasseren. Dat tegendoelpunt bracht spanning met zich mee omdat de ploeg van Rogier Meijer daarvoor vele kansen liet liggen.

NEC leek de score al vroeg te openen, ware het niet dat de arbitrage daar een dubieus stokje voor stak. Een indraaiende voorzet werd uitstekend binnengekopt door centrumverdediger Bram Nuytinck, maar volgens team Van Boekel speelde Elayis Tavsan een hinderlijke rol vanuit buitenspelpositie bij het doelpunt.

Tavsan maakte op slag van rust alsnog de 0-1. De vleugelaanvaller draaide zijn directe tegenstander Anselmo Mac Nulty door de eerste helft heen geregeld dol en stuitte in de afronding dan telkens op doelman Jasper Schendelaar. Maar in de 43e minuut bekroonde Tavsan zijn goede spel door de bal wel tegen de touwen te werken. Een afgeslagen voorzet van Sontje Hansen belandde voor zijn voeten, waarna het afwerken een koud kunstje bleek.

De tweede helft was slechts 21 seconden bezig toen N.E.C. de voorsprong verdubbelde. Bart van Rooij zette een prachtige slalom in, legde de bal voor zijn linker en schoot hem vervolgens verrassend in de korte hoek achter Schendelaar. Na de goal wist N.E.C. PEC in haar greep te houden en gaf ze het balbezit amper uit handen, maar liet het na om echt toe te slaan en de wedstrijd in het slot te gooien.

Na 70 minuten spelen kwam het Zwolse stadion tot leven met het inbrengen van Tolis Vellios en dat resulteerde al snel in de aansluitingstreffer van de Zwollenaren. Younes Namli ontving de bal aan de rechterzijde van het veld, waarna hij Verdonk passeerde en Cillessen klopte in de korte hoek. Door de goal van Namli werden de laatste tien minuten van wedstrijd nog spannend en moest N.E.C. er alles aan doen om de voorsprong te behouden. Dat betekende vooral verdedigen en het Zwolse slotoffensief weren.

De Nijmeegse defensie stond echter als een huis en in de omschakeling wist N.E.C. zelfs nog de 1-3 te maken. Calvin Verdonk wipte de bal op zijn collega-linksback en tevens invaller Youri Baas. Met zijn derde seizoenstreffer gooide Baas de wedstrijd in het slot.

De 1-3 zege brengt het totaal aantal punten van N.E.C. op 18. Die 18 punten brengen de Nijmegenaren dan weer naar het linkerrijtje. Volgende week sluit N.E.C. de Eredivisiejaargang af met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd met de Fortunezen is de weekendopener en trapt vrijdag af om 20.00 uur.

Scoreverloop
43. Tavsan 0-1
46. Van Rooij 0-2
75. Namli 1-2
92. Baas 1-3

Opstelling: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Proper, Mattsson, Hoedemakers (77. Schöne); Tavsan (86. Sano), Ogawa (77. Baas), Hansen (77. González (90. Ross)).


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen