Auto in brand gestoken; politie doet onderzoek

Van onze redactie
8 december 2023

Vanmorgen werd omstreeks 6.30 uur een auto in brand gestoken in de Goeman Borgesiusstraat. De politie doet onderzoek.

Een bewoner van de straat zag vanmorgen omstreeks 6 uur een klein brandje op een parkeerhaven in de straat. Toen het brandje uitgedoofd was, ging de man weer naar de andere kant van zijn appartement. Niet heel veel later meldden meerdere bewoners een autobrand bij de brandweer.
 
De auto stond naast het kleine brandje geparkeerd. Vermoedelijk werd al eerder geprobeerd de auto in brand te steken. De brandweer was snel ter plaatse en bluste de brand. De sporen wezen al snel op brandstichting. De politie zette de auto af met lint.
 
Vanmorgen verrichte de politie sporenonderzoek en sprak met omwonenden en de eigenaresse van de auto. Er zouden al langere tijd problemen zijn met een bewoner van het appartementencomplex. Dit bevestigen meerdere bewoners. Het vermoeden heerst dat deze bewoner achter de (gerichte) brandstichting zit. De politie noteerde verklaringen en nam aangifte van de eigenaresse van de auto op. De politie kan niet ingaan op vragen over de achtergrond van de situatie in verband met het lopende onderzoek.

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen