Nijmegen wordt op 21 december overgenomen door 1000 jongeren

Van onze redactie
7 december 2023

Nijmegen maakt zich op voor allereerste MDT City Takeover op 21 december
Duizend Nijmeegse jongeren spannen zich in om de stad leuker, mooier en eerlijker te maken

Op donderdag 21 december vindt in Nijmegen de allereerste MDT City Takeover plaats. Meer dan duizend jongeren en 50 organisaties bundelen hun krachten om de stad leuker, mooier en eerlijker te maken. Zo wordt duidelijk welk effect het heeft wanneer jongeren een actieve rol aannemen in de samenleving! Jongeren maken bijvoorbeeld voedselpakketten voor mensen in armoede, luisteren naar levensverhalen van ouderen en maken kerstballen voor patiënten van het kinderziekenhuis. Maar ook bevat het programma een stadswandeling met daklozen en een ‘weerbaarheidsworkshop’ door militairen. Alle jonge deelnemers worden beloond met toegang tot de feestelijke afsluiting op de Waalkade. Hier zullen op het einde van de dag, vanaf 16.00 uur, verschillende optredens plaatsvinden, waaronder die van Kris Kross Amsterdam en rapper Pjotr.

Onderwijsminister Mariëlle Paul: “De ervaringen die jongeren dankzij MDT opdoen zijn ontzettend waardevol. Wat mij tijdens ontmoetingen met hen is bijgebleven, is dat MDT de positie van jonge mensen versterkt: ze doen iets voor een ander, maar ook voor onze samenleving. Tegelijkertijd ontwikkelen hun talenten zich sterker en dat helpt bij het vinden van de juiste opleiding of een baan. Dus meer dan terecht dat dit op 21 december groots wordt gevierd met de eerste MDT City Takeover.  Hierdoor wordt extra duidelijk wat jongeren kunnen betekenen, zoals het helpen van eenzame ouderen of het wegwijs maken van Oekraïense vluchtelingen in hun nieuwe woonplaats."

De kracht van MDT
De MDT City Takeover is een gezamenlijk initiatief van de maatschappelijke diensttijd (MDT), gemeente Nijmegen en ROC Nijmegen om de stad te laten ervaren wat de kracht is van MDT. Vele lokale organisaties, scholen, bestuurders en de jongeren zelf spannen zich in om deze dag tot een groot succes te maken. Onder andere leerlingen en studenten van ROC Nijmegen, HAN, Kandinsky College, Montessori College, Citadel College en NSG Groenewoud doen mee.

Burgemeester Hubert Bruls: “De maatschappelijke diensttijd inspireert jongeren om zich in te zetten voor hun stad. Want jong geleerd, is oud gedaan. Daarom kijk ik uit naar wat deze bruisende MDT City Takeover Nijmegen zal brengen!”

Over MDT
MDT is een programma van het ministerie van OCW, in samenwerking met jongeren, maatschappelijke organisaties, scholen, gemeenten en andere ministeries. Tijdens MDT ontwikkelen jongeren hun talenten, ontmoeten ze mensen buiten hun eigen leefwereld en doen ze iets voor een ander. Inmiddels doen door het hele land al 6.500 organisaties en meer dan 100.000 jongeren mee! Zo maakt MDT écht een verschil in de samenleving. Kijk voor meer informatie op de website van MDT.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen