Voordeelmarkt aan Sint Jacobslaan overvallen

Van onze redactie
5 december 2023

Vanavond werd omstreeks 17.45 uur een winkel op het Winkelplein Grootstal, aan de Sint Jacobslaan, overvallen. De dader is ervandoor gegaan.

Even na 17.30 uur komt een waarschijnlijk bewapende man de Voordeelmarkt aan het plein binnen. Hij bedreigd de kassamedewerkster. Nadat hij zijn buit binnen had, ging hij er te voet vandoor. De vrouw rent naar buiten en roept hard om hulp. Bij de Jumbo, waar sinds kort een beveiliger voor de deur staat, krijgt men weinig mee van de om hulp roepende vrouw aan de overkant van het pleintje. De slager naast de winkel hoort de vrouw wel. Hij en een klant rennen zo hard als zij kunnen achter de dader aan. De dader vlucht over de Sint Jacobslaan; de slager en zijn klant kunnen hem niet bijhouden.

De politie verspreidde een Burgernetbericht om uit te kijken naar de dader.. Het gaat om een man van ongeveer 1.70 meter lang met een bol gezicht met een korte baard. De man droeg een zwarte glimmende jas, een zwarte sjaal en een donkere broek. Hij droeg een gele tas bij zich. Mensen worden gewaarschuwd de man niet te benaderen en direct 112 te bellen.

Dat laatste is vermoedelijk omdat de man een wapen bij zich gedragen zou hebben. Getuigen vertellen dat de dader er met een pistool, of in ieder geval een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, vandoor ging. De politie kan dit in verband met het onderzoek nog niet bevestigen. Agenten namen verschillende getuigenverklaringen op en bekijken beelden van de beveiligingscamera's van verschillende winkels. Met een speurhond wordt gezocht naar sporen of achtergelaten voowerpen. De politie doet ook komende dagen nog verder onderzoek.


Winkelplein Grootstal, met links bovenin de voordeelmarkt, rechts daarnaast de slagerij en links onderin de Jumbo.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen