Nijmeegse Stadshopper rijdt nieuwe en snellere route

Van onze redactie
4 december 2023

Het Nijmeegse stap-op-stap-af-busje de Stadshopper rijdt een nieuwe en snellere route. De Stadshopper bleek tijdens spitsuren vaak vast te staan op de Oranjesingel en het Keizer Karelplein. Daarom rijdt het busje nu door de Van Welderenstraat. Het voordeel daarvan is dat de Stadshopper sneller kan rijden en dat er voor de passagiers maar maximaal 10 minuten wachttijd is.

Vaste route in de binnenstad
De Stadshopper rijdt iedere 10 minuten van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Het busje rijdt een vaste route in de Nijmeegse binnenstad en stopt bij de haltes: Molenstraat, Mariënburg, Ziekerstraat, Plein 1944, Grote Markt, Pijkestraat, Joris Ivensplein, Nijmegen Centraal Station. De haltes van de Stadshopper zijn te herkennen aan de bushalteborden. Zie ook de bijgevoegde routekaart bij dit persbericht.

De proefafsluiting in de avonduren in de Van Welderenstraat heeft geen invloed op de dienstregeling omdat het busje tot 18.00 uur rijdt.

Gratis de binnenstad in met de Stadshopper
Iedereen die de binnenstad in wil mag gratis gebruik maken van de Stadshopper. Er is ruimte in het elektrische busje voor 4 passagiers. De chauffeurs zijn geworven door het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen.

Autoluwe binnenstad
Om de binnenstad verblijfsvriendelijker te maken, wordt ingezet op minder auto's in de binnenstad. Om dat te bereiken wordt onder meer gewerkt aan voorstellen om het stadscentrum (binnen de singels) te sluiten voor auto’s van bezoekers en autoparkeren op straat te verminderen. Voorwaarde voor het uitvoeren van al deze maatregelen is het goed bereikbaar houden van de binnenstad. Bijvoorbeeld met stap-op-stap-af-vervoer: de Stadshopper.

Stadshopper rijdt tot eind maart
Het gratis stadsbusje rijdt tot en met 31 maart. Het gaat om een proefperiode van een half jaar om te kijken of er behoefte is bij inwoners, bezoekers of ondernemers aan een gratis stadsbus in de binnenstad. Reizigers worden gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Ook andere belangstellenden mogen hun mening achterlaten via de vragenlijst op nijmegen.nl/stadshopper.

Met de proef beoordeelt de gemeente of er voldoende behoefte is voor stap-op-stap-af-vervoer, in welke vorm en voor hoeveel personen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen