NEC strijdend met 1-2 ten onder tegen Ajax

Van onze redactie | Fotograaf: Broer van den Boom
3 december 2023

Op zondag 3 december om 14.30u in de Goffert speelt NEC met de opstelling: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Nuytinck en Verdonk in de achterhoede. Schöne, Mattsson en Proper op het middenveld en met Baas, Ogawa en Hansen voorin. Het zal vandaag niet gemakkelijk worden tegen een steeds beter wordend Ajax. Maar we moeten punten schrapen in de strijd tegen degradatie!

Scheidsrechter Nagtegaal fluit de wedstrijd van start in een bomvolle en koude Goffert. Minuut 5. Een kans via Baas maar dat wordt een corner. 7. Ajax krijgt een corner maar die wordt net naast gekopt! Oei. 10. Een schot van Ajax pakt Cillessen gemakkelijk. 15. Een schot van onze spits Ogawa maar die gaat  recht in de handen van de Ajax keeper.  19 Baas wordt de diepte in gestuurd maar de bal is iets te hard. Dat was jammer, anders had hij oog in oog met de Ajax-keeper gestaan. We doen na zo’n 20 minuten goed mee! 21. Proper stuurt Hansen aan de rechterkant en weg en die bereikt op de achterlijn Ogawa, maar net niet. Dat was close! 25 Ajax  krijgt een kans maar die wordt naast geschoten. pff! 29. Van Rooij maait in de 16 over de bal en geeft Ajax de kans om te scoren, maar Sandler redt! 31. Cillessen redt op een kopbal in de 5 meter en direct daarna nogmaals in de korte hoek. Goed Jasper! De tegenstander wordt sterker... 32. Hè is dat een penalty voor ons? Nee, toch niet; de bal van Hansen op Schöne, die zich maar liet vallen, was te hard. 36. Een Ajax-corner zonder gevolgen. 38. Cillessen pakt eenvoudig een bal van rand 16. 42. Ajax schiet hoog over. 47. Een kopkans van Ogawa is te zwak.

We halen de rust met 0-0 en dat valt niet tegen! Als we wat meer de aanval zoeken kunnen we Ajax pijn doen!

51. Cillessen kan maar net de bal corner tikken! We worden ver teruggedrukt. 55. Nuytinck kopt achterwaarts op het Ajax doel maar zonder kracht. Maar we komen wel onder de druk vandaan! 57. Ajax scoort 0-1 via Hiynsson dankzij doorzetten van de spits. Shit! 61. Een voorzet van Hansen wordt tot corner gekopt. We scoren bijna vanuit deze Schöne-corner omdat Proper goed doorkopt! 65. Baas en Hansson gaan eruit voor Gonzalez en Tavsan. We moeten gaan scoren! 66. Een Ajax-wissel. 70. Een Ajax-corner zonder gevaar. 81. Bart van Rooij is vrij op de 16, maar schiet op een tegenstander. Als hij dat beter uitspeelt met Gonzales naast zich... 85. Olde Larsen komt voor Nuytinck. We grommen wel, maar bijten niet. 87. 0-2 Ajax door Forbes en het lijkt klaar. Wat staat Verdonk daar trouwens te dromen. 90. Tavsan maakt prachtig in de korte hoek 1-2. Het kan dus nog! Nog 4 minuten. 92. Cillessen pakt nog een bal, maar dan is het toch verloren.

We hebben bij vlagen goed gespeeld en dat biedt toekomstperspectief! Als Sandler fit blijft en we de aanval blijven zoeken, dan moeten de punten gaan komen! Tegen AZ aanstaande woensdag moeten de 3 punten toch binnen zijn?!