200e aanmelder voor regio Nijmegen On Stage!

Van onze redactie
1 december 2023

Na het succes van de 1e editie van regio Nijmegen On Stage afgelopen maart, kan een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Ook komend jaar staan er weer 1000 vmbo leerlingen te trappelen om op het Beroepenfeest van regio Nijmegen On Stage in gesprek te gaan met verschillende beroepsbeoefenaren. Wanneer er sprake is van een match, komt de leerling tijdens de Doe Dag op werkbezoek bij de beroepsbeoefenaar op de werkvloer.

De Sint Maartenskliniek was afgelopen jaar één van de deelnemers en meldde zich dit jaar als 200e beroepsbeoefenaar aan voor de 2e editie. Ook komend jaar zullen zij vmbo-leerlingen weer de kans geven om kennis te maken met verschillende zorgberoepen.

Beroepenfeest
Projectleider Monique Vermeulen en Tygo Meijer (leerling van de Jorismavo) brachten een bezoekje aan de Sint Maartenskliniek en namen een feestelijke taart mee. Tygo (klas 3 mavo) was één van de leerlingen die vorig jaar op het Beroepenfeest een match maakte bij de Sint Maartenskliniek en op de Doe Dag mocht komen. Tygo: ‘Ik dacht van tevoren wel al dat iets in de zorg wilde doen, maar wist niet precies wat. Op de Doe Dag ben ik bij twee verschillende zorginstellingen geweest en heb ik beter ontdekt wat er allemaal mogelijk is. Hierdoor weet ik nu al dat ik me ga aanmelden voor de opleiding tot verpleegkundige. Het leuke is dat je er heel veel kanten mee op kunt!’Mariska van den Hoogen en Mariët van den Hoek, beiden praktijkopleider op de PACU afdeling van de Sint Maartenskliniek, namen de taart in ontvangst. Mariët: “We vinden het belangrijk om te laten zien hoe breed het werkveld in de zorg is. En of je nou een WO, HBO of MBO diploma hebt, voor iedereen is er werk in de zorg.” Mariska vult aan: “We hebben in de zorg te maken met grote tekorten. Het is heel belangrijk dat we jongeren enthousiasmeren om voor de zorg te kiezen, zodat we nieuwe aanwas krijgen. Geen betere manier om te ontdekken of je je ergens thuis voelt dan On Stage natuurlijk! Zo komen we samen verder in beweging.”

Ook jongeren helpen?
Wilt u ook meedoen als beroepsbeoefenaar en jongeren helpen bij hun beroepskeuze en netwerk? Regio Nijmegen On Stage zoekt nog diverse beroepen. Elk beroep is welkom.

Aanmelden kan op www.regionijmegenonstage.nl


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen