75 jaar Mensenrechten – Write fot Rights in Nijmegen op 9 december

Van onze redactie
1 december 2023
Op 10 december 1948 werd de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens door de Verenigde Naties aangenomen. Voor het eerst beschikte de mensheid over een document, waarin alle rechten die de mens moeten hebben, op papier staan. Alle landen die lid wilden zijn van de Verenigde Naties moesten de verklaring onderschrijven.
 
In december 2023 zijn we 75 jaar verder. Alle landen hebben beloofd zich aan de mensenrechten te houden, maar in een groot aantal landen worden de mensenrechten nog regelmatig geschonden.
Een van de manieren om je niet bij die mensenrechtenschendingen neer te leggen, is mee te doen met Amnesty’s schrijfmarathon met de internationale naam Write for Rights. "We schrijven voor mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of om wie ze zijn. Mensen uit 10 verschillende landen. De mensen voor wie we schrijven hebben één ding gemeen: ze zijn opgepakt omdat ze vreedzaam gebruikmaakten van hun recht. Ze hebben niets misdaan, maar worden toch gestraft. Samen zetten we met brieven hun autoriteiten onder druk om hen vrij te laten of gerechtigheid te geven. En met kaarten aan de mensen zelf ben je een grote steun voor hen. We zijn ervan overtuigd dat een grote stapel brieven voor hen het verschil kan maken."
 
In Nijmegen organiseert Amnesty Nijmegen op zaterdag 9 december in de Openbare Bibliotheek De Mariënburg hun Write for Rights. U bent vanaf 10 uur welkom en vanaf 11 uur verzorgt Amnesty ter verpozing tijdens het schrijfwerk een programma aan met muziek, dichters, spoken-word-artiest columnisten.
 
Verschillende organisaties schrijven mee zoals leden van de Gemeenteraad, medewerkers van de Openbare Bibliotheek De Mariënburg, Books4Life Nijmegen, COC Nijmegen, Dito!, Stichting Kus, Bureau Wijland, Shelter City Nijmegen, Stemmen uit Nijmegen en Wereldvrouwenhuis Mariam van Nijmegen.
 
Amnesty Nijmegen biedt iedereen die met meeschrijft gratis koffie en thee aan en ranja voor de kinderen.
 
Zie voor meer informatie: www.amnestynijmegen.nl
 

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen