Basteicafé: De architecten aan het woord, de Bastei vertelt!

Van onze redactie
30 november 2023

Begin 2011 kregen de architecten Marlène van Gessel en Marc van Roosmalen van de gemeente Nijmegen de vraag om de Stratemakerstoren te ontwikkelen tot museum voor natuur en cultuurhistorie. In het Basteicafé van donderdag 14 december geven beide architecten een toelichting op het enerverende traject van ontwerp en uitvoering van dit museum.

Tijdens de bouw zijn unieke archeologische sporen aan het licht gekomen. Door daarop in te spelen is een bijzonder gebouw ontstaan, waarin de natuurexposities worden omgeven door de cultuurhistorie van vele eeuwen. De architecten nemen je deze avond mee op hun opmerkelijke ontdekkingstocht, over De Bastei aan de Waal.

Het resultaat van alle inspanningen is een intrigerende en harmonieuze combinatie van oud en nieuw en voegt daar onvergetelijke indrukken aan toe. Het museum is een totaalbeleving in tijd en ruimte. Als bezoeker daal je af naar een ongekende ondergrondse wereld, waar je oog in oog komt te staan met overblijfselen uit vele eeuwen. De natuur vanaf de oertijd tot heden wordt in deze unieke omgeving gepresenteerd. In zekere zin versmelt hier de natuur met wat de mens qua cultuurhistorie heeft achtergelaten.

Het museum slaat een brug tussen historie en onze eigen tijd. De archeologische vondsten die tijdens de bouw zijn blootgelegd boden een nieuwe kans om dat bijzondere verhaal kracht bij te zetten en te laten zien hoe de oudste stad van Nederland al tweeduizend jaar reageert op haar levensader de Waal.

Tijd: 20.00 - 22.30 uur.
Kosten: € 7,50.

Aanmelden: Schrijf je van tevoren in via www.debastei.nl/basteicafe40. Let op: het aantal toegangsplaatsen is beperkt!  

Museum De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, ingang via het entreegebouw aan de Lange Baan 4, telefoon 024 - 3297070. Voor meer informatie: www.debastei.nl.  


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen