GGD opent meldpunt voor buitenslapers

Van onze redactie
29 november 2023

Het is winter en te koud om buiten te slapen. Vanwege het risico op bevriezing van lichaamsdelen en onderkoeling zijn er voor buitenslapers in Nijmegen extra slaapplekken beschikbaar bij de dak- en thuislozenopvang. Zie je een buitenslaper? Meld dit dan (anoniem) via het meldformulier van de GGD.

Om buitenslapers goed te kunnen helpen in deze koude periode, is het belangrijk dat ze gezien worden. Mensen in Nijmegen die buitenslapers zien, kunnen dit vanaf nu eenvoudig melden via het meldformulier buitenslapers gemeente Nijmegen. De melding is anoniem, je hoeft geen persoonlijke gegevens in te vullen.

Winterprotocol

De GGD houdt tijdens het koude gedeelte van het jaar (1 november – 1 mei) een overzicht bij van buitenslapers in de gemeente Nijmegen. Bij temperaturen onder de 0°C stellen RIBW en Iriszorg extra slaapplekken beschikbaar bij de opvanglocaties voor dak- en thuislozen. Buitenslapers worden dan actief benaderd om in de opvang te gaan slapen. Dit is vastgelegd in het ‘winterprotocol’. GGD Gelderland-Zuid coördineert dit winterprotocol.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024