Wie wordt de Blauwe Steendrager van 2023?

Van onze redactie
29 november 2023

Ieder jaar wordt in Nijmegen de Blauwe Steen uitgereikt. De Blauwe Steen kent verschillende dragers die zich vanuit een breed maatschappelijk veld bijzonder verdienstelijk gemaakt hebben voor de ontwikkeling van de stad Nijmegen. Allen hebben gemeen dat ze zich naast hun werk vaak belangeloos voor de stad inzetten, simpelweg omdat ze van de stad houden en ‘Nimwegenaren’ in hart en nieren zijn.

Afgelopen jaar ging de eer naar Jan Diebels.
Wie wordt de Blauwe Steendrager van 2023?

Geef je nominatie door

Ken jij iemand die zich buitengewoon inzet voor Nijmegen en wil je die graag nomineren? Vul dan voor 14-12-2023 het aanmeldformulier in: AANMELDEN

De Blauwe Steen 2023 uitreiking zal eind januari 2024 plaatsvinden. 

De Blauwe Steen

Op de hoek Broerstraat/Burchtstraat is De Blauwe Steen te vinden waar, in de loop van de Nijmeegse geschiedenis, heel wat vonnissen ten uitvoer werden gebracht. Dieven werden bij wijze van pronkstelling enige tijd met een ijzeren ring op de Blauwe Steen vastgemaakt maar ook werden vingers en oren afgehakt. In 1984 heeft het bestuur van de toenmalige Vereniging Binnenstad Ondernemers (VBO) die pronkstelling in ere hersteld. Dit om in tegen stelling tot de bedoelingen in vroeger eeuwen, iemand te eren. Wij zetten deze traditie voort.

Dragers van de Blauwe Steen

De Blauwe Steen kent verschillende dragers die zich vanuit een breed maatschappelijk veld bijzonder verdienstelijk gemaakt hebben voor de ontwikkeling van de stad Nijmegen.

Allen hebben gemeen dat ze zich naast hun werk vaak belangeloos voor de stad inzetten, simpelweg omdat ze van de stad houden en ‘Nimwegenaren’ in hart en nieren zijn. Soms kwamen ze uit het bestuur, cultuur of de evenementenwereld. Soms zwoegden zij onvermoeibaar in vrijwilligersorganisaties of gaven vorm aan bijzondere projecten.

De Blauwe Steen 2022: Jan Diebels

Dit jaar is er gekozen voor een echte binnenstad ondernemer die enerzijds een ondernemer is die voor zijn business gaat en anderzijds in zijn doen en laten laat merken dat het begrip toewijding zowel voor je klanten als voor je omgeving een bijzondere rol speelt. Jan Diebels ontving op woensdag 15 februari zijn Blauwe Steen. Jan is in onze stad aanwezig met twee zaken Dedicated en Daily Fresh en twee websites, Dedicated Nijmegen en I Love Nijmegen. Hij is niet alleen retailer, maar ook leverancier van het mode label “Saint Steve”. Jan staat bekend om zijn goede service, advies en hoogstaande kwaliteit. Met zijn website I love Nijmegen weet hij Nijmeegse goede doelen aan zijn marketing te koppelen. Daarnaast durfde hij het aan om een Monopolyspel van de stad Nijmegen uit te geven. Vanuit zijn visie maakte hij daarbij gebruik van Nijmeegse ontwerpers, bedrijven en fotografen. Jan is een gepassioneerde ondernemer met oog voor een groter belang. Een ondernemer zoals ze die bij Huis voor de Binnenstad graag zien. Terecht vanaf vandaag een lid van de genootschap van de Blauwe Steen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen