Tuinworkshop voor meer biodiversiteit!

Van onze redactie
3 december 2023

Ondanks dat we de wintermaanden ingaan, is er nog veel leven te vinden in onze tuinen, zowel boven als onder de grond. Misschien zoekt er in jouw tuin wel een egeltje naar een geschikte plek voor een winterslaap, of pikt een vogeltje rond op zoek naar verdroogde zaaddozen als voedselbron.

Ook in de winter kun je de natuur een handje helpen door je tuin op de juiste manier in te richten. Ben jij benieuwd wat er allemaal leeft in jouw tuin, boven en ook onder de grond? En zou je praktische tips en tools willen voor meer biodiversiteit in je tuin? Kom dan naar onze tuinworkshop en maak samen met ons een plan voor jouw tuin!

"De workshop vindt op 18 december van 19:00 tot 21:00 uur plaats bij het wijkcentrum Daalshof aan de Daalseweg in Nijmegen-Oost. Elma Vriezekolk, oprichter Moeztuyn, zal eerst een inspiratielezing geven over eetbare tuinen. Daarna gaan we praktischer aan de slag en geven we je veel tips en tools mee om meer biodiversiteit in je eigen tuin toe te voegen. Aanmelden voor de workshop kan via merel@lentekracht.com."

"Deze workshop is onderdeel van een project rondom biodiversiteit dat uitgevoerd wordt in Nijmegen-Oost door de gemeente Nijmegen, De Bastei, Lentekracht en Mijn Wijk Soortenrijk. Hierbij willen we bewoners meenemen in het thema biodiversiteit en daarnaast de groene verbinding tussen twee natuurparels verbeteren. Hierbij gaat het om twee natuurparels in de buurt: het Julianapark en de begraafplaats Daalseweg."

Meer weten over dit project? Kijk op
http://www.debastei.nl/biodiversiteitsplan
of stuur een mail naar merel@lentekracht.com.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen