Nijmeegs Duikteam de Kaaiman steunt 3FM Serious Request en ALS met twee spectaculaire onderwaterstunts

Van onze redactie | Fotograaf: Roland Hendriks
27 november 2023

Op zondag 17 december en vrijdag 22 december komt Duikteam de Kaaiman in actie voor 3FM Serious Request. De Nijmeegse vereniging heeft twee bijzondere concepten bedacht om een steentje bij te dragen: een variant op de ‘Lock me out!’ actie van Stichting ALS Nederland en een poging het wereldrecord persluchttraining te vestigen.

Op zondag sluiten duikers zich op 15 meter diepte op in een eigen ‘glazen onderwaterhuis’; vrijdagavond vanaf 20.00 uur is het tijd voor de ludieke wereldrecordpoging. De organisatie roept duikers uit heel Nederland op om mee te doen en een bijdrage te leveren. Bezoekers en andere supporters kunnen doneren via een speciale Serious Request actiepagina. Van 18 tot 24 december sluiten drie 3FM dj’s zich traditiegetrouw op in het glazen huis, dit jaar op de Grote Markt in Nijmegen.

'Lock me out!’ – Actie 1
Op zondag 17 december trapt de Nijmeegse duikvereniging af met een eigen variant op de ‘’Lock me out!”-actie van Stichting ALS Nederland. Duikers sluiten zichzelf op 15 meter diepte op in een eigen ‘glazen onderwaterhuis’. In het onderwaterhuis spelen zij in estafette-marathonverband een escaperoomspel en alleen als de juiste sleutels zijn gevonden kunnen zij het stokje op tijd onder water overdragen aan de volgende groep onderwaterhuisbezoekers. Tijd is daarbij een essentiële factor en dit gegeven sluit 100% aan op de slogan van de “Lock me out’’-actie van Stichting ALS “Geen tijd te verliezen”
De bezoeker die de marathon symbolisch zal afsluiten is Leon van Iersel (lid van Duikteam de Kaaiman). Leon is fervent duiker/trainer bij de vereniging en zelf ALS patiënt. Hij ondervindt dagelijks wat het betekent om opgesloten te zitten in een lichaam dat steeds minder kan. Van het bezoek van Leon aan het onderwaterhuis zal live verslag worden gedaan tijdens de uitzending van 3FM Serious Request. 
De vereniging roept alle duikers van het land op om mee te doen aan deze marathon en om in te schrijven via www.kaaiman.nl/3FM of om deze actie te ondersteunen via Steun de Lock me Out! actie

Deelnemen en/of doneren:
Deze actie vindt plaats op zondag 17 december tussen 12.00 en 22.00 uur bij (Recreatieplas) De Berendonck (Rijk van Nijmegen) en wordt gecoördineerd door Tom Heesakkers (3FM-OWH@kaaiman.nl)
Deelname kost minimaal €25,- (donatie) en kan alleen na aanmelding via www.kaaiman.nl/3FM maar je kunt deze actie ook steunen zonder zelf deel te nemen via Steun de Lock me Out! actie


Wereldrecord persluchttraining – Actie 2
De tweede actie vindt plaats op vrijdagavond 22 december om 20.00 uur en is een poging om een wereldrecord persluchttraining te vestigen, in het zwembad waar de vereniging haar duikopleiding verzorgt. Ook hier wordt sportduikend Nederland (jong en oud) uitgenodigd om aan te sluiten bij een recordpoging om met zoveel mogelijk duikers, inclusief duikuitrusting, het water in te springen en een ludieke training te ondergaan. Leon van Iersel zal ook hier een rol spelen; hij zal de training gaan leiden. Leon staat binnen de vereniging bekend om zijn uiterst creatieve manier van training geven. Het is zijn wens om nog één keer groots uit te pakken en zijn passie met zoveel mogelijk duikers te delen. De omtrek van het zwembad is 140 meter en als er op iedere halve meter één duiker staat, dan zou er met maximaal 240 duikers in één keer het water in gesprongen kunnen worden. Met dit aantal wordt er direct een officieus wereldrecord gevestigd omdat dit nog niet eerder is gedaan.
Inschrijven voor deze actie: Kaaiman 3FM Serious Request maar doneren mag ook via Steun deze recordpoging.

Deelnemen en/of doneren:
Deze actie vindt plaats op vrijdagavond 22 december om 20.00 uur bij Sportfondsenbad West en wordt gecoördineerd door Tom Heesakkers (3FM-ZWEMBAD@kaaiman.nl)
Deelname kost minimaal €10,- (donatie) en kan alleen na aanmelding via Kaaiman 3FM Serious Request maar je kunt deze actie ook steunen zonder zelf deel te nemen via Steun deze recordpoging.

Socials:
Instagrampost 3FM Serious Request actie
Facebookpost 3FM Serious Request actie


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen