Bezoek expo over de naoorlogse stad in SRV-wagen

Van onze redactie
27 november 2023

Is naoorlogs erfgoed bijzonder? Kom kijken en beleven in de SRV-wagen

Wat is naoorlogs erfgoed en wat kunnen we ermee? Kom meer te weten op dinsdag 28 november: Tussen 11.00 en 17.30 is er een expositie en ‘escaperoom’ in en rond de historische SRV-wagen op de Grote Markt.

In de omgebouwde SRV-wagen is informatie te vinden over de periode 1945-1990 in Nijmegen. Hoe zag Nijmegen eruit? Welke gebeurtenissen speelden er toen? Wat waren de ontwikkelingen in die tijd?

Het Gelders Genootschap verzamelde sfeerbeelden en spullen en de Stichting Wederopbouw Nijmegen koppelt er een kleine expositie aan. Zowel bij de SRVwagen op de Grote Markt als in de HEMA aan het plein. De Stichting Nijmegen Blijft in Beeld maakte een compilatiefilm die in de SRV-wagen is te zien.

Rondleidingen
De Stichting Wederopbouw Nijmegen verzorgt 2 rondleidingen door de Wederopbouwstad. Om 11.30 en 14.30 uur.

De tocht duurt een uur en er kunnen maximaal 20 personen mee. Aanmelden kan in de SRV-wagen.

Toekomst
"Graag hoort de gemeente van bezoekers wat zij zien als het Nijmeegse erfgoed uit die periode. Welke gebeurtenissen en plekken horen daarbij? Welk erfgoed moet in de toekomst bewaard worden? Bij de SRV-wagen houden we een korte enquête. Mailen mag ook erfgoed@nijmegen.nl. De informatie nemen wij mee bij het opstellen van de nieuwe omgevingsvisie."

Foto van de historische SRV-wagen van het Gelders Genootschap.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen