Teleurstellend NEC en Go Ahead Eagles met 1-1 in evenwicht

Van onze redactie | Fotograaf: Broer van den Boom
26 november 2023

En toen stonden we 15 dagen geleden plotsklaps, onder leiding van Mattsson, met 1-3 voor bij Twente. Helaas hielden we er slechts een puntje aan over. Maar voor het eerst dit seizoen lieten we zien dat we wel degelijk goed kunnen omschakelen! Nu doorpakkken tegen de ploeg uit Deventer! Maar zij hebben 21 punten en wij 11. Dus dat zal niet meevallen. De wedstrijd staat op zondag 26 november onder leiding van Robin Hensgens.

Met de opstelling: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Nuytinck en Verdonk in de achterhoede. Schöne, Mattsson en Proper op het middenveld en met Baas, Ogawa en Hansen voorin.

4e minuut. Hands  van Ogawa, want anders had Mattsson gescoord. Jammer! We zetten de tegenstander direct vast en zo hoort het als je thuis in de Goffert speelt! 10. Na een goede aanval met Sontje en Proper kopt Mattsson van dichtbij goed in maar de Eagles keeper redt. 12. Een prachtige pass van Sandler waardoor Hanssen alleen voor de keeper komt, maar die pakt opnieuw. Wat een kans! We zijn echt stukken sterker nu. 15. Een corner voor de Eagles maar Cillessen stompt met 2 vuisten de bal weg. 17. Okawa kopt naast na een Van Rooij-voorzet. 20. Een Eagles-corner en nog een. En een derde en ja hoor een vierde corner maar zonder gevolgen. 23. Een schot van Proper van rand 16, maar dat gaat hoog over. 26. Een Eagles-corner  maar zonder gevolgen. 28. Een slap rollertje van Baas wordt gemakkelijk opgeraapt. 32. Een Schöne-corner waaruit we balbezit houden. We zijn nu weer een stuk beter! Maar dat is, zoals zo vaak, tot aan de 16 meter. Hé Okawa wordt weggeduwd! Is dat geen penalty?? Nee, zegt de VAR. Nou, daar heb ik mijn twijfels over! 37. Een Schöne-corner zonder gevaar. 42. prachtige aanval met Schöne die Ogawa alleen voor de keeper zet, maar die schiet zó slecht in. Wat een mega-kans! 42. Baas kopt recht in de handen van de keeper. We gaan de rust in met 60% balbezit en zijn sterker dan het team dat 10 punten meer bij elkaar voetbalde dus dat is prima. Maar ja, scoren hè

50. Cillessen pakt een bal uit de hoek. 52. Een corner van de Eagles en nog een maar geen gevaar. Het wordt nu knokken om een overwinning te behalen! Er zit weinig lijn in het spel van beide teams zo rond de 60e minuut. Wie gaat de wedstrijd openbreken? 63. Een voorzet van Mattsson, maar die kan Ogawa net niet bereiken. 2 wissels voor Go Ahead. 66. Een Eagles-corner, maar daaruit komt niks. 67. Proper ontfutselt, de bal maar we kunnen niet profiteren. 69. Een schot van Eagles, maar Cillessen pakt gemakkelijk. 70. Een vrije trap van Schöne, maar daar komt geen gevaar uit. We worden weer wat dwingender! Tavsan gaat komen voor Baas in de 71 min. 74. Van Rooij schiet keihard naast! 75. geel voor de Eagles, want anders loopt Sandler door naar het middenveld. 77. Cillessen pakt maar net een bal vanaf 7 meter. Nu gaat ook de conditie meespelen! 79. Eagles' vrije trap gaat net over. Nog 10 minuten en het lijkt of de Eagles sterker worden.. 83. Hoedemakers voor Schöne en Ross komt voor Sandler. 84. vrije trap op rand 16, want Proper wordt gepakt. Mattsson raakt de muur en dus krijgen we een corner. Van Rooij schiet naar Ogawa, in buitenspel positie, tikt binnen. No goal dus. 89. 0-1 Go Ahead door Sow die simpel voor verdediger Ross komt. Wat een domper pfff. Een minuut later wordt gestaakt door een bekertje op het veld. Na een afkoelingsperiode spelen we weer. 89. Ross maakt zijn fout goed en kopt uit een corner de 1-1 binnen! Toch gerechtigheid!!

Weer een puntje in de strijd onderin. Alhoewel de instelling en het voetbalplan aanvallend is en we goed vooruit verdedigen, komen we te weinig in scoringspositie. Het is dus wachten op een (nieuwe) scorende spits of dat een van de spitsen in vorm raakt! Laat Ajax maar komen.