Bouw van ’s werelds eerste Escaperoom ONDERWATER gestart!

Van onze redactie
23 november 2023

In de Berendonck, de recreatieplas op Alverna, ontwikkelt Duikteam De Kaaiman een escaperoom onderwater. De “kamer” bestaat uit een omgebouwde zeecontainer (onderwaterhuis) die op de bodem (18 meter) van het meer staat.

Het onderwaterhuis draagt de naam Aquavilla en is met zijn afmetingen en qua uitrusting het grootste en meest moderne onderwaterhuis van Europa.

Het concept
Duikers, die de ruimte bezoeken lossen diverse puzzels op en hiermee verdienen zij uiteindelijk een sleutel waarmee ze veilig terug keren naar de kant. Ook snorkelaars en toeschouwers kunnen vanaf het wateroppervlak en of de vaste wal meehelpen met het oplossen van vraagstukken. Vanuit de controleruimte wordt het licht in de ruimte aan of uitgezet, wordt de lucht toevoer geregeld en worden de duikers in de gaten gehouden via video en met de intercom. Al met al een unieke ervaring en een avontuur voor alle duikers, snorkelaars en aanhang!

Ontwikkeling
Op dit moment wordt er ontwikkeld en gebouwd aan de escaperoom en naar verwachting opent de Aquavilla Escaperoom haar deuren op zondag 16 juni!


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen