Zanggroep Maqam geeft winterconcert

Van onze redactie
23 november 2023

Zanggroep Maqam onder leiding van Miriam Westgeest geeft een winterconcert. Het staat in het teken van de Argentijnse componist Ariel Ramírez, die in de jaren zestig en zeventig furore maakte met zijn Misa Criolla. 

Deze mis en het Navidad Nuestra zijn gecomponeerd in de stijl van de Argentijnse volksmuziek. Het laatste stuk is een muzikale vertolking van het kerstverhaal. Ramírez muziek was een baanbrekend antwoord op het opheffen van het gebod dat missen in het Latijn gezongen moesten worden. Hij vertaalde de missen niet alleen naar de volkstaal, maar gebruikte ook de voor de Argentijnse muziek zo kenmerkende ritmes van de indiaanse en creoolse bewoners van het land. Goede ingrediënten voor een sfeervol en levendig concert! De tenor Jorge Martina levert hier een mooie bijdrage aan. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Jan Bartlema op gitaar/charango, Sebastiaan van delft op piano en Jan Willem ten Brinke en Roy Kieftenbeld op slagwerk.

Naast deze werken van Ramírez worden ook nog O Magnum Misterium, van Tomas Luis de Victoria en van Morten Lauridsen gebracht. Beide werken zullen het werk van Ramírez omlijsten.

Datum: 10 december 2023
Aanvang: 15.00 uur
Locatie: Groenestraatkerk Nijmegen
Kaarten verkrijgbaar via www.maqam.nl


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen