‘Die Donker’ komt met extra voorstellingen over depressies voor scholieren

Van onze redactie
22 november 2023

De muziektheatervoorstelling ‘Die Donker’ krijgt in maart 2024 een nieuwe reeks uitvoeringen. ‘Die Donker’ is in het najaar van 2022 al zeven keer gespeeld in het Lindenberg Cultuurhuis in Nijmegen voor in totaal 1700 bezoekers. De reprise in 2024 richt zich vooral op scholieren uit het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs.

Woensdag 6 maart 2024 sluit de reeks af met een publiekevoorstelling waar iedereen welkom is. Een flinke donatie van de in Lent wonende Stefan van Collenburg speelde een belangrijke rol bij de realisatie van het repriseplan voor ‘Die Donker’. Met zijn donatie aan organisator STIMAGT wil Stefan graag meewerken aan schoolvoorstellingen van ‘Die Donker’ omdat de voorstelling qua thematiek uitstekend aansluit bij zaken die momenteel spelen in het leven van middelbare scholieren.

De voorstelling draait om de kracht van creativiteit bij het bestrijden van depressies. En ook om het ondanks alles blijven nastreven van grote dromen en van de liefde. Uit eigen ervaring weet Stefan hoe belangrijk het is om actief te blijven en niet bij de pakken neer te gaan zitten.

Stefan kreeg in zijn eigen omgeving te maken met depressie en zelfdoding. Daarom wil hij zich inzetten om het taboe rondom deze psychische problemen te doorbreken. In 2022 ondernam hij een fietstocht naar Molveno in de Italiaanse Dolomieten, een tocht van 1.500 km met ruim 22.000 hoogtemeters. Via fondswerving van Stichting 113 heeft hij € 5.210,- bij elkaar gefietst. Dit bedrag stelt hij nu beschikbaar voor een reprise van de voorstelling ‘Die Donker’. Klik hier voor Stefans persoonlijke verhaal.

Bij de try-out van ‘Die Donker’ in 2022 waren ook al leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs aanwezig. Zij reageerden zeer enthousiast op de inhoud van de voorstelling en op de wijze waarop die artistiek werd vormgegeven. Na de eerste reeks voorstellingen in 2022 was er meteen al vraag naar méér voorstellingen op een later tijdstip. Dat alles bracht STIMAGT ertoe om ‘Die Donker’ in het voorjaar van 2024 opnieuw op de planken te brengen met daarbij leerlingen uit het voortgezet onderwijs als belangrijkste doelgroep. Dankzij de steun van Stefan van Collenburg en subsidies van de C.S. Oolgaardtstichting en de Stichting Preventie en Innovatie Gezondheidszorg (SPIG) kan dit plan nu gerealiseerd worden.

Reserveringen/Tickets: zie www.diedonker.nl
Contact: muziektheater@diedonker.nl

Foto: overhandiging cheque door Stefan aan Marja Wijers, voorzitter STIMAGT


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen