Choral Evensong in de Stevenskerk op 2 december

Van onze redactie
20 november 2023

Op zaterdagmiddag 2 december, de vooravond van de eerste Adventszondag, zingt Capella Cumerana om 16.00 uur een Choral Evensong in de Stevenskerk. Deze keer staat de Evensong in het teken van de verwachting van het Kerstkind.

Als inleiding klinkt de Advent Responsory ‘I look from afar’ op muziek van Giovanni Pierluigi da Palestrina. Muziek van verwachting en uitkijken naar Zijn komst. De vaste gezongen gebeden (Preces and Reponses) zijn deze middag gecomponeerd door de in 1941 geboren Humprey Clucas, een veelzijdig componist en zanger, vooral van liturgische muziek.

De Psalm (25) wordt gezongen door de mannen van het koor op Gregoriaanse modus. De naam van de eerste Adventszondag, Levavi, dankt zijn naam aan deze Psalm: Ad te levavi animam meam (Tot U heb ik mijn ziel opgeheven).

Van Philip Moore (*1943) klinken zijn ingetogen Magnificat en Nunc dimittis uit zijn Third Service. Prachtige meerstemmige passages wisselen zich hierin af met gregoriaans, een bijzondere en spannende combinatie.

Van de Amerikaanse componist Paul Manz (1919-2009) kunt u genieten van zijn meest bekende koorwerk E'en So, Lord Jesus, Quickly Come als motet. Dit werk is in de afgelopen jaren ook regelmatig te horen geweest in de populaire Festival of Lessons and Carols uitzendingen verzorgd door King's College Cambridge.

Berry van Berkum begeleidt Capella Cumerana op het beroemde König-orgel. Voorganger is Henk Gols en Capella Cumerana staat onder leiding van Daniel Rouwkema. U bent van harte uitgenodigd. De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage (ook met pin) wordt zeer op prijs gesteld.

Meer informatie vindt u op de website www.capellacumerana.nl

 


Dit bericht delen:

Advertenties