Nijmeegse studenten maken met podcast cannabisgebruik bespreekbaar

Van onze redactie
18 november 2023

Twee vierdejaars studenten van de HAN in Nijmegen, Gideon Buiting (24) en Jasmijn van der Borg (22), vinden het raar dat er geen enkele voorlichting is over een softdrug die in Nederland legaal lijkt te gaan worden. In hun podcast “The Good Trip” vertellen ze over hun persoonlijke ervaringen en pleiten ze voor meer kennis onder jongeren over de gevaren en gevolgen van cannabisgebruik. Je vindt de podcast en sociale media onder de naam ‘The Good Trip.

“Alcohol moet je met mate drinken, harddrugs moet je niet doen en seks moet altijd veilig en met consent gebeuren, maar wat is nou de situatie met wiet?” Aldus Jasmijn van der Borg. Gideon en Jasmijn zijn voor hun laatstejaarsproject bezig met een maatschappelijk probleem waarbij ze impact moeten maken. Deze studenten snappen niet waarom er geen enkele voorlichting is, terwijl cannabis vanaf 18 jarige leeftijd legaal te koop is. Zij brengen er zelf verandering in met hun podcast, verschillende social media kanalen en Discord community waar iedereen terecht kan met hun vragen. 

In hun podcast wil het duo verschillende gasten uitnodigen om hun ervaringen met cannabis te delen en zo het taboe te doorbreken. “Wij moedigen cannabisgebruik zeker niet aan, maar we willen dat jongeren weten waar ze aan beginnen en weloverwogen keuzes maken.” zegt Gideon. Een op de tien jongeren tussen 12 en 16 jaar heeft ooit al cannabis gebruikt (bron: Trimbos Instituut) Het duo vindt deze cijfers schokkend en wil dat deze jongeren weten waar ze aan beginnen voordat ze die eerste joint aansteken en dat is nu niet het geval. Je vindt de podcast en sociale media onder de naam ‘The Good Trip.’


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen