Website 'Kunst op straat' in nieuw jasje

Van onze redactie
16 november 2023

Altijd al willen weten wat de betekenis is van het kunstwerk dat je in het park tegenkwam? Of wie de kleurrijke muurschildering maakte waar je voorbij fietste? De gemeente heeft de antwoorden voor je verzameld op de vernieuwde website 'Kunst op Straat'! 
Ga naar kos.nijmegen.nl en zoek de betekenis van deze kunst. Ook vind je daar mooie wandelroutes langs kunstwerken: Langs de Waal, streetart, Walk of the town en nog veel meer!

"De website van ‘Kunst Op Straat’ heeft een nieuw en fris uiterlijk gekregen, is gebruiksvriendelijker en aangepast aan de eisen voor toegankelijkheid. Nijmegen heeft veel mooie kunst in de openbare ruimte en daar zijn we trots op. Neem een kijkje en trek er lekker op uit om het te bewonderen. Voor de liefhebber van een verrassende wandeling zijn er ook kunstroutes op de website te vinden : Langs de Waal, streetart, Walk of the town en nog veel meer!"

Het kunstwerk ‘Gehelmd’
Recent is ons het kunstwerk ‘Gehelmd’ van wijlen kunstenaar Wim Klabbers geschonken. Deze staat in park Brakkenstein. 'Gehelmd' vertelt een persoonlijk verhaal. Het verwijst naar de jeugd van de kunstenaar en hoe hij zich vroeger ingekapseld voelde. Pas later durfde hij zijn vizier meer te openen en zichzelf bloot te geven. Het park biedt ons de ruimte om onszelf te zijn, uit onze schulp te kruipen en ons harnas af te werpen. Dit is een van de vele verhalen over kunstwerken die u op de website kan vinden. 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen