Stemmen in de Bibliotheek Zwanenveld

Van onze redactie
14 november 2023

Woensdag 22 november zijn er weer Tweede Kamerverkiezingen. In Bibliotheek Zwanenveld staat dit jaar een stembureau. Mensen die hun stempas kwijt zijn, kunnen voor hulp naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek.

Bij de bibliotheek kan iedereen terecht voor informatie over de verkiezingen. In Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen ligt de ‘Verkiezingskrant in gewone taal’, waarin alles over de verkiezingen eenvoudig wordt uitgelegd. Deze krant kan ook gratis worden gedownload via de speciale verkiezingswebsite van de bieb: www.obgz.nl/verkiezingen. Op deze website staat ook een filmpje waarin eenvoudig wordt uitgelegd hoe je precies moet stemmen. Voor zwevende kiezers biedt de bibliotheek een overzicht van kieswijzers die helpen bij het maken van een keuze. Ook geeft de bieb boekentips van en over Nederlandse politici.

Stembureaus in de bieb
Dit jaar kunnen kiezers dus ook hun stem uitbrengen in Bibliotheek Zwanenveld. Kiezers kunnen dan meteen het gratis boek ‘Sonny Boy’ van Annejet van der Zijl meenemen. Dit geschenkboek staat de hele maand november centraal tijdens de bibliotheekcampagne ‘Heel Nederland Leest’ en is gratis voor iedereen.

Stempas kwijt
Inwoners van 18 jaar en ouder met de Nederlandse nationaliteit krijgen van hun gemeente een stempas opgestuurd via de post. Alleen met deze stempas en een geldig legitimatiebewijs kun je gaan stemmen. Mensen die hun stempas kwijt zijn, kunnen voor hulp naar het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bieb. Medewerkers leggen uit hoe het aanvragen van een nieuwe stempas werkt. Iedereen kan binnenlopen zonder afspraak tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Foto: Sebastiaan ter Burg


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen