Edy Grödel krijgt z'n Stolperstein

Van onze redactie
13 november 2023

Op vrijdag 17 november zal een Stolperstein worden gelegd voor Edy Grödel. De ceremonie begint om 11.30 uur en iedereen kan hierbij aanwezig zijn.

Edy was een leerling van het internaat Jonkerbosch. Hij werd enkele dagen voor zijn veertiende verjaardag opgehaald in de nacht van 17 op 18 november 1942 bij de razzia in Nijmegen en de volgende dag naar Kamp Westerbork overgebracht. Op 21 mei 1943 werd Edy in Sobibor vermoord. Deze Stolperstein wordt gelegd bij de vroegere hoofdingang van het voormalige internaat Jonkerbosch, gelegen aan de Jaap van Leeuwenlaan in Nijmegen. De ceremonie zal worden bijgewoond door burgemeester Hubert Bruls,, rabbijn Mendel Levine en kinderen van de nabijgelegen Sint Nicolaasschool. PDF: Lees hier alle informatie over Edy.

Edy met z'n vader, 1940.

Lotgevallen van de slachtoffers
Om alle slachtoffers van het naziregime een gezicht te geven, zijn hun persoonlijke lotgevallen beschreven. De verhalen kunt u op de website www.stolpersteine-nijmegen.nl nalezen. U kunt hier slachtoffers zoeken op straatnaam. Per huisadres vindt u de namen van de slachtoffers. Klik op het adres om de biografieën te lezen. U kunt ook slachtoffers zoeken op achternaam. Klik op de naam om de biografie te lezen. Het streven is om elk slachtoffer te herdenken met een eigen Stolperstein. 


Dit bericht delen:

Advertenties