NEC vermaakt ook in Enschede met knap 3-3 gelijkspel

Tekst via NEC | Fotografie: Broer van den Boom
11 november 2023

NEC heeft de neutrale voetbalfan zaterdagavond voor de derde keer op rij maximaal vermaakt. Op bezoek bij FC Twente ging de ploeg van Rogier Meijer na een uur met 1-3 aan de leiding, maar de Nijmeegse club keerde uiteindelijk teleurgesteld met één punt huiswaarts. 

Het eerste bedrijf was niet eens zo vermakelijk van Nijmeegse kant. Zo was Twente al vroeg gevaarlijk via tweemaal Michel Vlap. Eerst toonde doelman Jasper Cillessen zich op adequate wijze een sta-in-de-weg, later kreeg de Nijmeegse ploeg hulp van de buitenkant van de paal. Sporadisch kwam N.E.C. zelf voor de goal van Twente, maar tot een echte doelpoging kwam het niet. Niet geheel verrassend dat er tot de 43e minuut van beide kanten dan ook slechts één schot tussen de palen werd gelost. 

Achterstand
Het tweede schot dat tussen de palen geplaatst werd werd N.E.C. direct fataal. Sem Steijn was het eindstation van een vlot lopende aanval over de linkerkant van de Tukkers. De altijd dreigende middenvelder kwam vrij op zo’n zeven meter van het Nijmeegse doel en Cillessen had geen antwoord op zijn inzet. 

Na de pauze trok zich een totaal ander spelbeeld op. N.E.C. beet brutaal van zich af en dat resulteerde in vijf serieuze kansen binnen een twintig minuten. De Nijmegenaren toonden zich uiterst effectief, want drie van die kansen kon de ploeg van trainer Rogier Meijer omzetten in doelpunten. Eerst was het Mathias Ross die op aangeven van Lasse Schöne de bal tegen de touwen kopte. 

Prachtgoals
De twee doelpunten die volgden waren allebei om in te lijsten. Bart van Rooij tilde na een magistrale combinatie tussen Magnus Mattsson en Youri Baas de stand naar 1-2. Tien minuten later was het Baas zelf die de marge voor N.E.C. verdubbelde. De van origine linksback, die zaterdag als linkeraanvaller speelde, wipte de bal met gevoel over Lars Unnerstall nadat Mattsson hem vrij voor de keeper zette. 

Twente zette na deze mokerslag flink aan. Met massale ondersteuning van de uitverkochte Grolsch Veste wist het in het laatste kwartier de stand weer gelijk te trekken. Eerst was het Steijn die alert was en Cillessen met een rebound kansloos liet. De 3-3 werd na afloop nog lang nabesproken: Manfred Ugalde schoot vanaf een meter of twintig en zag zijn inzet, vlak voor de in buitenspelpositie verkerende Steijn, van richting worden veranderd. De videoscheidsrechter nam zijn tijd maar besloot de beslissing van Joey Kooij te laten staan. 

Tegenzin
In de slotfase zorgde Kooij nog voor het nodige tumult, maar na 99 minuten hield de scheidsrechter het voor gezien. Daarmee moesten Twente en N.E.C., net als vorige week het geval was, met tegenzin genoegen nemen met één punt.  Daarmee gaat N.E.C. met elf punten de interlandperiode in, wetende dat het nog een 1-2 voorsprong verdedigt in Alkmaar na de interlands. Volgende week is N.E.C. vrij. 

Scoreverloop
43’ Steijn 1-0
47’ Ross 1-1
56’ Van Rooij 1-2
65’ Baas 1-3
76’ Steijn 2-3
87’ Ugalde 3-3

Opstelling N.E.C.: Cillessen; Van Rooij, Ross, Nuytinck, Verdonk; Schöne, Mattsson, Proper; Hansen (73’ Olden Larsen), Ogawa (88' Hoedemakers), Baas (75’ Van Wermeskerken)


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen