Nieuwe winkelhart van de Waalsprong geopend

Van onze redactie
9 november 2023

Het nieuwe duurzame winkelcentrum Hart van de Waalsprong wordt op vrijdag 10 november officieel in gebruik genomen. Burgemeester Hubert Bruls verricht dan om 16.00 uur de feestelijke openingshandeling. De opening van het winkelcentrum is een mooie mijlpaal in de ontwikkeling van het jongste stadsdeel.

Al vanaf 2015 is de gemeente samen met de inwoners van Nijmegen Noord in gesprek geweest om te verkennen welke voorzieningen er nog ontbraken in het gebied. Na diverse plannen krijgt de Waalsprong nu een volwaardig winkelhart. Zo’n 25 winkels, horeca en voorzieningen openen hun deuren. Daarmee is de ontwikkeling van het nieuwe winkelcentrum nog niet klaar: naar verwachting wordt het laatste gebouw en het plein, waar onder andere de HEMA zijn intrek in neemt, begin 2025 opgeleverd.

Samenwerking
Als gemeente Nijmegen hebben wij de handen ineengeslagen met de Ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong, een samenwerkingsverband van gebiedsontwikkelaars AM en VanWonen, om het winkelcentrum Hart van de Waalsprong te realiseren. De intensieve samenwerking tussen Hart van de Waalsprong en de gemeente heeft geleid tot een prachtig resultaat: een bruisend nieuw centrum; een aanwinst voor de hele Waalsprong en Nijmegen.

Op dit moment wordt er keihard gewerkt om de openbare ruimte in en om het winkelcentrum in orde te maken voor de officiële opening.

Burgemeester Bruls is verheugd voor de ondernemers en inwoners van Nijmegen-Noord: “De ruim 25.000 bewoners hebben lang gewacht op een eigen winkelcentrum. Dit is met recht een hart voor de Waalsprong, dat niet alleen de nodige voorzieningen, maar ook levendigheid en een ontmoetingsplek aan dit stadsdeel toevoegt. Ik wens de ondernemers succes en alle klanten en bezoekers veel plezier.

Aanpak van energie-uitdagingen in Hart van de Waalsprong
Het Hart van de Waalsprong is gebouwd met oog op de toekomst, waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt in de energievoorziening en de gebruikte materialen. De infrastructuur ondersteunt elektrisch vervoer en stimuleert fietsgebruik.

Door een onverwacht tekort in het elektriciteitsnet van Liander hebben Hart van de Waalsprong en de gemeente Nijmegen snel tijdelijke voorzieningen geplaatst om de horeca en woningen van stroom te voorzien. In reactie hierop is Nijmegen in gesprek met Liander en, indien nodig, met het Rijk om de energiecapaciteit op lange termijn te verzekeren.

We verwachten dat de tijdelijke stroomvoorzieningen over enkele maanden weer kunnen verdwijnen, in lijn met onze ambitie voor een duurzaam stadsdeel.


Dit bericht delen:

Advertenties