N.E.C. en Huis van de Nijmeegse geschiedenis slaan de handen ineen

Van onze redactie
5 november 2023

N.E.C. Maatschappelijk gaat vanaf dit seizoen, in samenwerking met Huis van de Nijmeegse geschiedenis, verder met het project Football Memories. Dit project is bedoeld om licht-dementerende en eenzame ouderen samen te brengen en N.E.C.-herinneringen op te halen.

De bijeenkomsten vinden plaats op elke eerste woensdag van de maand. De tijdsindeling is hetzelfde als bij een voetbalwedstrijd: tweemaal 45 minuten met tussendoor een pauze van vijftien minuten. De eerste bijeenkomsten in samenwerking met Huis van de Nijmeegse geschiedenis hebben al plaatsgevonden en de eerstvolgende edities zijn op 6 december en 3 januari.

Football Memories vindt plaats in het Goffertstadion. Tijdens deze sessie worden herinneringen opgehaald met behulp van oude beelden uit de clubhistorie van N.E.C. Daarnaast sluiten er af en toe bijzondere gasten zoals oud-spelers aan. Met dit project wil de club het welzijn van de dementerenden bevorderen. Elke ochtend zal worden geleid door vrijwilligers die door Alzheimer Nederland zijn opgeleid.

An Nijkamp, projectleider Football Memories, is erg tevreden over de voortgang van het project. "Football Memories is al jarenlang een mooi project dat we organiseren voor een kwetsbare doelgroep in Nijmegen. Door de samenwerking met het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis leveren we nu ook een innovatieve bijdrage aan de maatschappelijke kwestie en blijven verhalen uit de Oude Bestuurskamer bewaard."

De verhalen van deze ouderen worden vastgelegd en verteld door een Nijmeegs artist-in-residence. Aanmelden als vrijwilliger of deelnemer is nog steeds mogelijk. Je opgeven als vrijwilliger kan door te mailen naar vacatures@huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl. Wil je iemand als deelnemer opgeven? Mail dan naar maatschappelijk@nec-nijmegen.nl.

Het project is een officieel sociaal erkende interventie en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Preventie en Innovatie Gezondheidszorg (SPIG) en Stichting RCOAK.


Dit bericht delen:

Advertenties