Nijmegen viert eerste editie van 'The First Night of the Prince'

Van onze redactie
4 november 2023

Muzikaal feest slaat brug tussen klassiek en carnaval

Op zaterdag 11 november is Concertgebouw De Vereeniging het decor voor een muziekspektakel dat zijn weerga niet kent: "The First Night of the Prince". Speciaal voor deze avond geeft het Nijmeegs Studentenorkest Collegium Musicum Carolinum, een concert dat een opmaat is naar de bekendmaking van de nieuwe Prins van Knotsenburg.

Het Nijmeegs studentenorkest is een symfonieorkest dat voornamelijk bestaat uit studenten, oud-studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit en de HAN. Na een Europese rondreis langs onder andere Frankrijk, Italië, Denemarken en Polen komen zij weer 'thuus' in Concertgebouw De Vereeniging. Maar liefst 50 muzikanten en vocalisten staan garant voor een onvergetelijke muzikale ervaring met een speciale bijdrage van het Prinsenconvent. Maar de onbetwiste hoofdrol is voor het publiek. Het orkest staat onder leiding van Pim Cuijpers.

Zingen, zwieren en zwaaien op sien Nimweegs

'The First Night of the Prince' is geïnspireerd door het bekende 'Last Night of the Proms', waarbij klassieke en moderne muziek elkaar op een speelse wijze vinden. Wie kent de beelden niet van Ahoy Rotterdam, Sportpaleis Antwerpen en de Royal Albert Hall in Londen? Maar wat maakt 'The First Night of the Prince' echt speciaal? Je wordt getrakteerd op een flinke dosis feest, traditie en Nimweegs trots. Je ziet van alles wat je bij geen enkel klassiek concert tegenkomt, met altijd de knipoog naar het populaire (Nimweegse) repertoire. Het is dan een kleine stap van Beethoven, Mahler naar Land of Hope and Glory en Al mot ik krupe. De aanwezige gasten krijgen

slechts één opdracht: zingen, zwieren en zwaaien. Het liefst met een klein lichtje of je favoriete vlag en clubsjaal in de hand.Een mooiere start kunnen we de nieuwe Prins van Knotsenburg toch niet wensen?

Voorafgaand aan 'The Night of the Prince' begint om 19.45 uur een programma met een variatie aan optredens om de zaal alvast in de juiste stemming te brengen.

Nieuwsgierig geworden? En wil je als Nijmegenaar getuige zijn van dit unieke spektakel? Reserveer dan snel je kaarten door een e-mail te sturen naar secretaris@focn.nu.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen