Grote politiecontrole levert Belastingdienst 20.000 euro op

Van onze redactie
2 november 2023

De politie hield gisteren samen met de Belastingdienst, FIOD, Douane en gemeente Nijmegen een grote controle aan de IJpenbroekweg. In totaal werden 135 voertuigen gecontroleerd.

In totaal zijn er 64 bekeuringen geschreven voor verschillende verkeersfeiten als; verlopen APK, ondeugdelijke verlichting, onvoldoende profilering van de banden, lading niet vastgezet, misbruik handelaarsplaten, niet dragen van een helm, onverzekerd rijden, niet kunnen tonen van juiste documentatie, vasthouden mobiel apparaat tijdens het rijden en negeren rood kruis.

𝗥𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻 𝘇𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗿𝗶𝗷𝗯𝗲𝘄𝗶𝗷𝘀
2 bestuurders zijn bekeurd terwijl zij reden zonder een geldig rijbewijs. Tegen 2 andere bestuurders is een proces-verbaal opgemaakt voor het rijden in een voertuig terwijl de bevoegdheid daarvoor was ontzegd.

𝗪𝗢𝗞-𝗠𝗲𝗹𝗱𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻
4 Voertuigen hebben een zogenoemde 'Wachten op keuren' (WOK)-melding gekregen. Deze voertuigen voldeden niet aan de regelgeving. Hierdoor was het noodzakelijk om ze opnieuw te laten keuren bij het “Rijksdienst wegverkeer” RDW

𝗥𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗶𝗻𝘃𝗹𝗼𝗲𝗱
2 bestuurders reden onder invloed van alcohol of drugs. Zij werden onderworpen aan een ademanalyse of er werd bloed afgenomen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

𝗔𝗮𝗻𝗵𝗼𝘂𝗱𝗶𝗻𝗴 𝘁𝗲𝗿 𝘃𝗮𝘀𝘁𝘀𝘁𝗲𝗹𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗶𝗱𝗲𝗻𝘁𝗶𝘁𝗲𝗶𝘁
1 persoon werd aangehouden omdat de identiteit niet kon worden vastgesteld.

𝗕𝗲𝗹𝗮𝘀𝘁𝗶𝗻𝗴𝗱𝗶𝗲𝗻𝘀𝘁
De belastingdienst heeft tijdens deze controle bijna 20.000,- euro geïnd en 3 voertuigen in beslag genomen en op 2 voertuigen beslag aangezegd naar aanleiding van openstaande betalingen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen