Lezing Koen Schobbers over schermgebruik van gamende kinderen

Van onze redactie
2 november 2023

Hoe ga je om met het schermgebruik van je gamende kind? Game-expert Koen Schobbers, auteur van ‘Mijn Gamende Kind’, geeft op dinsdag 14 november om 20.00 uur een lezing in Bibliotheek Mariënburg in het centrum van Nijmegen met tips voor ouders en verzorgers. De lezing vindt plaats in de Week van de Mediawijsheid (10 t/m 17 november 2023). 

Video’s kijken en gamen: het is de nummer één hobby van veel kinderen. Maar ook het nummer één opvoedingsprobleem voor veel opvoeders. Koen Schobbers, auteur van 'Mijn Gamende Kind', expert in de gamingindustrie én professioneel gamer, biedt ouders en verzorgers praktische handvatten om de relatie met hun kind(eren) te versterken, behouden of herstellen. Ook geeft hij tips om een gezonde balans in het schermgebruik te vinden.

Eerste gamer met topsportstatus
Koen is oprichter van het platform Parents of Play en auteur van het boek ‘Mijn Gamende Kind’. In dit boek geeft hij antwoord op de vijftig meest gestelde vragen die opvoeders hem sinds 2016 stellen. Zelf had hij veel problemen met zijn moeder toen hij een professionele gamer was. Hij was de eerste Nederlandse professionele gamer met een topsportstatus. Tegenwoordig concentreert hij zich op opvoeders om ze te helpen om met gamende kinderen om te gaan.

Kaartverkoop
De lezing op dinsdag 14 november duurt van 20.00 tot 21.30 uur en vindt plaats in Bibliotheek Mariënburg, aan de Mariënburg 29 in Nijmegen. Tickets kosten € 7,- voor bibliotheekleden en € 9,- voor overige bezoekers. Ze zijn verkrijgbaar via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen