Demonstratie en gratis voorvertoning documentaire over Oekraïne

Van onze redactie
2 november 2023

Nijmegen4Ukraine organiseert op 21 november om 17.30 uur een demonstratie op de Grote Markt van Nijmegen om te praten over Maydan, de betekenis ervan en om stil te staan bij de langdurige Russische agressie tegen Oekraïne. Aansluitend op de demonstratie is er om 19.00 uur in LUX een exclusieve filmvertoning, georganiseerd in samenwerking met Nijmegen4Ukraine.

Freedom on fire, de nieuwste documentaire van regisseur Eugene Afineevsky (Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom), vertelt ons over de moed van het Oekraïense volk, het vermogen van mensen om zich te verenigen, mededogen en zelfs humor te tonen te midden van vernietiging en dood.

Nu er over de hele wereld tragische gebeurtenissen plaatsvinden, herinnert het ons eraan om mensen te blijven helpen die zich moedig verzetten tegen niet-uitgelokte agressie. Aan de hand van persoonlijke verhalen van gewone burgers, kinderen, soldaten, artsen, moeders, ouderen, journalisten, religieuze leiders en internationale vrijwilligers is Freedom on Fire een humaniserend dagboek van miljoenen mensen wier leven op zijn kop staat door tien jaar Russische oorlog tegen Oekraïne.

Deze vertoning is gratis, maar reserveer wel je ticket: 
https://www.lux-nijmegen.nl/film/freedom-on-fire-ukraines-fight-for-freedom/?dag=20231121


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024