Docent van NSG Groenewoud uit Nijmegen in finale voor landelijke titel Filmleraar van het Jaar

Van onze redactie
1 november 2023

Theater- en filmdocent Elly de Bruin van het NSG Groenewoud uit Nijmegen maakt kans op de titel Filmleraar van het Jaar 2023/2024. Uit de regionale voorrondes is zij samen met vijf leraren uit het hele land doorgedrongen tot de finale.

De winnaar van de titel Filmleraar van het Jaar 2023/2024 wordt eind januari 2024 bepaald door zowel publieksstemmen als een vakjury. Het publiek kan tot 15 januari 2024 stemmen op Elly de Bruin via filmleraarvanhetjaar.nl.

Film als basis
Jongeren kijken dagelijks naar films en bewegende beelden, op hun telefoon, op televisie, op hun iPad of in de klas. Ondanks deze alomtegenwoordigheid heeft filmeducatie nog geen vaste plaats veroverd in het onderwijs. Daarom spelen leraren die jongeren wél begeleiden in het medialandschap, een cruciale rol. Om extra nadruk te leggen op dit belangrijke werk, wordt voor de zesde keer de verkiezing Filmleraar van het Jaar georganiseerd.

Steeds meer leraren gebruiken film in hun lessen om leerlingen te helpen beelden beter te begrijpen. Ze verrijken hun curriculum door film te gebruiken om complexe onderwerpen, zoals klimaatverandering, oorlog, genderdiversiteit en racisme, te bespreken. Bovendien motiveren ze leerlingen om boeken te lezen na het bekijken van een verfilming, of om geschiedenis beter te begrijpen.

Docent Elly de Bruin – fotografie: Netwerk Filmeducatie - Filmhub Oost


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024