Serious Request in Nijmegen: de zorg plonst voor ALS!

Van onze redactie
31 oktober 2023

Op vrijdag 22 december 2023 komen medewerkers van TVN Zorgt in actie voor Stichting ALS Nederland en duiken zij de ijskoude Spiegelwaal in. Dit doen zij in het kader van de actie van Serious Request dat dit jaar in Nijmegen plaatsvindt.

Traditiegetrouw voeren de 3FM-dj’s vanuit hun glazen huis in de week voor kerst actie voor een goed doel, dit jaar is dat doel Stichting ALS Nederland. TVN Zorgt is de enige zorgorganisatie in Nijmegen met een gespecialiseerd ALS-thuiszorg team en zet zich daarom graag in voor deze mooie actie!

ALS-thuiszorg team
Dag in dag uit zien de zorgverleners van het ALS-thuiszorg team wat ALS met mensen doet. Met deze actie vragen ze aandacht voor deze ziekte én om geld waarmee stappen gezet kunnen worden om deze ziekte te bestrijden en de zorg voor mensen met ALS te verbeteren. De hoop is dat ALS in de nabije toekomst een behandelbare ziekte wordt. Tot die tijd zetten de zorgverleners zich in voor optimale kwaliteit van leven voor clienten met ALS en aanverwante ziektes. Het ALS team biedt ondersteuning in het gehele ziekteproces. Vanaf het moment van de diagnose zijn zij beschikbaar voor begeleiding en, indien nodig, ondersteunen ze met persoonlijke verzorging en complexe verpleegkundige handelingen. Het uitgangspunt is hierbij de samenwerking met de cliënt, diens omgeving, en andere betrokken professionals.

Plons in de spiegelwaal
Op vrijdag 22 december, om 11 uur, duiken de zorgverleners én hun collega’s van andere afdelingen, gezamenlijk in het ijskoude water van de spiegelwaal (vlakbij de trap van de snelbinder). “even uit de comfort zone is juist goed en het gevoel samen hiervoor te kunnen staan is mooi. Het zal wel koud worden, maar er is me warme chocomelk beloofd dus dat komt vast goed. Ieder draagt bij aan het gevoel dat we samen zorgen voor elkaar… zoals we ook samen zorg willen dragen voor de mensen met ALS. We hopen dat we met deze actie aandacht kunnen vragen voor deze zo impactvolle ziekte en geld kunnen ophalen waarmee ALS Nederland verder onderzoek kan doen,” aldus Monique van Eijken, directeur van TVN Zorgt.

Doe mee!
Iedereen is welkom om mee te doen! Marga Jeuken, coördinator ALS-thuiszorg team: “De actie is gestart door zorgverleners van ons team die dit samen organiseren met een van onze cliënten met ALS, maar we zouden het juist fijn vinden als we met een hele grote groep zorgverleners van verschillende organisaties én anderen die mensen met ALS een warm hart toedragen onze krachten kunnen bundelen en samen strijden tegen deze ziekte.”

Doneer via https://www.npo3fm.nl/kominactie/acties/de-zorg-plonst-voor-als, meld je vervolgens aan via plonsvoorALS@tvnzorgt.nl en plons mee! Inschrijfgeld (minimaal) €10.-. En vraag natuurlijk ook je buurman, buurvrouw, kinderen, partner, collega’s, of iemand anders om je te sponsoren!


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen