Heel veel activiteiten in het Marikenhuis

Van onze redactie
30 oktober 2023

Het Marikenhuis is een centrum voor mensen die geraakt zijn door kanker. Je kunt deelnemen aan heel veel activiteiten. Wil je alvast de sfeer proeven, kom dan naar onze open inloop op maandag t/m donderdag van 13.00 – 16.00 uur. Een greep uit het aanbod:

Inspirerende kooklessen
Dinsdag 7 november van 10.30 – 13.30 uur starten we in het Marikenhuis met wekelijkse kooklessen. Goed eten is niet alleen lekker maar, net als bewegen, superbelangrijk. Steeds meer artsen zien ook het belang en de waarde van voeding, bewegen en welzijn bij mensen met kanker. Natuurvoedingskok Marjanne begeleidt de kookles. Ze leert je heerlijk en smaakvol koken met simpele ingrediënten en groenten van het seizoen, alles zonder vlees. We starten onder het genot van een kopje koffie of thee met uitleg over wat je die dag gaat maken. Vervolgens ga je samen aan het werk en rond 12.30 is het dan tijd voor een heerlijke zelfgemaakte lunch, genieten en napraten.

Spreekuur diëtist
Dinsdag 7 november kun je voor je vragen rondom voeding en kanker, en wat een diëtist voor jou kan betekenen, terecht bij diëtist Mariëlle Claassen. Zij heeft elke eerste dinsdag van de maand van 10.00-12.00 uur een spreekuur in het Marikenhuis. Mariëlle is geschoold in het geven van dieet- en voedingsadviezen aan mensen met kanker, zowel tijdens als na de behandelingen.

Fotografie
Maandag 13 november van 10.00 – 12.00 uur geeft Myrna Rasker in en om het Marikenhuis een workshop fotografie. In deze workshop ga je anders kijken naar de dingen om je heen en leer je hoe je jouw smartphone daarvoor in kunt zetten. Door middel van 1 of meerdere opdrachten leer je hoe jij ‘lenig’ kunt gaan kijken. Maak mooie, bijzondere foto’s van de wereld om je heen. Gewoon, door er een stukje uit te pakken en dat op een bijzondere manier vast te leggen. Daarvoor heb je geen superdure spiegelreflexcamera nodig en voorlopig ook geen technische kennis. Vind je fotograferen leuk, dan bouw je die kennis vanzelf op. Het enige dat je nu nodig hebt ben jij zelf en je smartphone!

Open Creatief Atelier
Woensdag 15 november van 10.30 – 12.30 uur. Heb je behoefte om te ontspannen en ben je graag creatief bezig? Wil je genieten van wat er al doende ontstaat? Dan is het Open Creatief Atelier zeker iets voor jou.

Aanmelden via de website Marikenhuis
We vragen een eigen bijdrage van € 3,50 voor de kookles en € 2,50 voor de overige activiteiten. Alle bijeenkomsten vinden plaats in het Marikenhuis, Slotemaker de Bruïneweg 163, Nijmegen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024