Nijmeegse Hanka wint met Maaike het WK!

Van onze redactie
29 oktober 2023
Op zaterdag 28 oktober heeft het Nederlandse paaldansduo Hanka Venselaar (Nijmegen) en Maaike van Santvoort (uit Vught) de eerste plaats behaald tijdens het WK paaldansen in Polen. In de categorie Artistic Doubles versloegen zij 15 duo´s van over de hele wereld. 
 
Van Santvoort, in het dagelijks leven advocaat bij DAF, en Venselaar, universitair docent voor het Radboudumc, werden eerder al Nederlands kampioen en plaatsten zich daarmee voor het Wereldkampioenschap. Hun act gebaseerd op het thema tijd, scoorde hoge ogen bij de juryleden. Het team uit Polen werd tweede, Zweden behaalde de derde plaats.
Het WK, georganiseerd door de International Pole and Aerial Sports Federation, is het grootste wereldkampioenschap in deze sport met 500 deelnemers in diverse categorieen. Nederlands was goed vertegenwoordigd met 29 deelnemers.
 
De paaldans-sport, ook wel Polesports genoemd, draait om technieken in en om de paal waarbij kracht en lenigheid een rol spelen. In de categorie Artistic zijn daarnaast ook dans, verhaallijn en expressie van groot belang. Van Santvoort en Venselaar vormen sinds 2019 een duo en hebben al diverse nationale en internationale titels gewonnen.  

Foto: Caroline Demey / PixCel.fr


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen