No Cure No Pay-incassobureau inschakelen?

Van onze redactie
27 oktober 2023

Heb je te maken met een debiteur die weigert te betalen? Dan kan het inschakelen van een incassobureau een goede optie zijn. Een incassobureau kan je helpen om de openstaande vorderingen alsnog te innen. Maar wat als het incassobureau niet slaagt in zijn opdracht? Moet je dan alsnog betalen? Niet als je kiest voor een No Cure No Pay incasso.

Wat is No Cure No Pay?
No Cure No Pay is een contractuele regeling waarbij je alleen betaalt als het incassobureau succesvol is in het incasseren van de openstaande vordering. Bij een No Cure No Pay incasso betaal je dus geen kosten als het incassobureau er niet in slaagt om jouw geld te innen. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn, vooral als je niet zeker bent van de slagingskans.

Hoe werkt No Cure No Pay incasso?
Bij een No Cure No Pay incasso gaat het incassobureau direct voor je aan de slag met het innen van de openstaande vordering. Zij sturen herinneringen, aanmaningen en sommaties naar de debiteur. Als dit niet het gewenste resultaat oplevert, kunnen zij ook juridische stappen ondernemen. Denk hierbij aan een gerechtelijke incasso, waarbij een rechter wordt ingeschakeld om de debiteur te dwingen om te betalen.

Als wij erin slagen om de openstaande vordering te innen, wordt er een percentage van het geïncasseerde bedrag ingehouden als vergoeding voor de diensten. Dit percentage is vooraf afgesproken en kan variëren. Het resterende bedrag wordt aan jou overgemaakt. Als het incassobureau er echter niet in slagen om de openstaande vordering te innen, ben je geen kosten verschuldigd.

Voordelen van No Cure No Pay incasso
Het inschakelen van No Cure No Pay incasso biedt verschillende voordelen. Ten eerste is het een risicovrije optie. Je hoeft geen kosten te betalen als wij er niet in slagen om jouw geld te innen. Hierdoor loop je geen financieel risico. Daarnaast nemen zij het gehele incassotraject uit handen, zodat jij je kunt richten op andere zaken. Zij hebben de kennis en ervaring om snel en efficiënt te handelen.

Een ander voordeel is dat een No Cure No Pay incasso de kans vergroot dat je alsnog jouw geld ontvangt. Zij hebben er immers belang bij om succesvol te zijn, aangezien wij alleen worden betaald als de openstaande vordering is geïnd. We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de debiteur alsnog betaalt.

Wanneer kiezen voor No Cure No Pay incasso?
Een No Cure No Pay incasso kan vooral interessant zijn in situaties waarbij je twijfelt over de slagingskans. Denk bijvoorbeeld aan een debiteur die al meerdere malen heeft geweigerd om te betalen, of een debiteur die failliet is verklaard. In dit soort situaties is onze No Cure No Pay regeling de beste keuze. Je loopt geen financieel risico en hebt een grote kans om alsnog jouw geld te ontvangen.

Het is echter belangrijk om te realiseren dat No Cure No Pay incasso geen garantie biedt op succes. Zij zullen er alles aan doen om de openstaande vordering te innen, maar er kunnen verschillende redenen zijn waarom dit niet lukt. Bijvoorbeeld omdat de debiteur niet voldoende vermogen heeft om te betalen, of omdat er sprake is van andere juridische complicaties.

Tot slot
Een No Cure No Pay incasso kan een goede optie zijn als je te maken hebt met een debiteur die weigert te betalen. Je betaalt alleen kosten als wij erin slagen om de openstaande vordering te innen. Dit biedt je de mogelijkheid om jouw geld alsnog te ontvangen, zonder financieel risico te lopen. Het is echter belangrijk om te realiseren dat er geen garantie op succes is. Het incassobureau zal er alles aan doen om te innen, maar er kunnen verschillende redenen zijn waarom dit niet lukt. Incassobureau inschakelen, waarom niet?


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen